The Lincoln Lawyer

Dönüşüm hızlı olacak demiştim. Haftasonunu verimli geçirme planım başarıyla devam ediyor. Hatta kenarda bekleyen yazmadığım bir film daha var. Onu da yarın yazarım artık. Bu film crime, drama, thriller kategorisinde ve puanı 7 üzeri. Haliyle her film arama çalışmamda karşıma çıkıyordu. Yakın zamanda bir arkadaşın övmesi ile izlemek farz oldu. Başrolde 2013 oskarlı var. Nasıl okunduğunu bilmiyorum, ama yazılışı çok tarz bir ismi var dayının. Çakal bir avukatı canlandırıyor kendisi. Genelde sıkıntılı davalara bakıyor. Soul Goodman’ın biraz daha yasal hali diyebilirim.

Dayı pis işlere alışık olduğu için, gelen davalarda kazanacağı paraya bakıyor. Yeni bir dava geliyor kendisine ve milyona yakın kazanma ihtimali olduğunu öğreniyor. Balıklama atlıyor tabi. Ancak bu seferki dava sıradan bir pis iş değil, tam bir kumpas çıkıyor. Bu andan itibaren yani yaklaşık filmin ilk yarı saatinden sonra avukatımız ve onu tutan kişi arasındaki oyunu izliyoruz. Arada avukat-müşteri ilişkisinin olması avukatımızın elini kolunu bağlıyor bazı durumlarda ama karşı tarafın ona yaptıklarını da cezasız bırakmak istemiyor.

Filmin sonuna kadar acaba ne olacak sorusu hep aklınızda oluyor. Kim kime Ali Cengiz yapacak diye düşünüyorsunuz. Tabi iyi olanın kazanacağını tahmin ediyoruz. Ama bu sefer güzel bir ters köşe ile sunuyorlar bunu.

Bu arada film kitaptan uyarlama. O yüzden yok arkadaş böyle avukat olur mu? böyle dava yönetilir mi şekline yapılan eleştirileri bir kenara koyuyorum. Tabi ki gerçekten biraz uzak olabilir. Ben sıkılmadan güzel bir film izledim ona bakarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir