Dallas Buyers Club

Başrollerde  ve  nun oynadığı gerçek bir hikayeyi anlatan film. İki oyuncu da bu filmle oskar kazandı. Kimilerine göre sonuna kadar haketmişler, kimilerine göre ise sürpriz olmuş. Diğer adayların filmlerini henüz izlemediğim için bu konuda yorum yapamayacağım. Evet, ne diyorduk film gerçek hikayeden uyarlanmış. HIV virüsü taşıyan bir adamın hayatının nasıl değiştiğini ele alıyor diyebiliriz.

HIV pozitif olduğunu öğrenen Ron’a 30 günlük ömür biçiliyor. Tabi HIV’in nasıl bulaştığı malum. Ron bunu kendisine yakıştıramıyor ve doktorlara güzel sözler söyleyip hastaneden ayrılıyor. Ama aradan birkaç gün geçince bir kaç belirtinin başgöstermesi Ron’a acı gerçeği ispatlamış oluyor. Ron kendi çabası ile bu hastalık hakkında bilgi topluyor. Tedaviler için araştırmalar yapıyor. Sonuç olarak da henüz onaylanmamış bazı ilaçlar keşfediyor. Bu ilaçları kullanması ona doktorların verdiği tedaviden daha iyi geldiği için doktorların tedavisini bir kenara bırakıp bu ilaçlara yöneliyor. Hatta diğer hastaların da bu ilaçlardan faydalanmasını istiyor. Bu aşamada ise Rayon ile tanışıyor. Rayon bir eşcinsel.

İlaçlar onaylı olmadığı için para ile satamıyorlar. Çözüm olarak da bir kulüp kuruyorlar. Kulübe üyelik paralı. İlaçlar ise kulübe üye olanlara ücretsiz. İşler tıkırında giderken onaylı olan ve doktorların kullandığı ilacın firması bu işe taş koymaya başlıyor. İlaçları yurt dışından getiren Ron’a gümrükte, evinde, kulüpte her yerde baskınlar düzenleyerek bu işi engellemeye çalışıyorlar.

Sonuç olarak, AIDS olduğunu öğrenene kadar maço takılan, rodeo sevdalısı bir adam hastalığından sonra arkadaşları tarafından dışlanıyor. Hastalıktan önce eşcinseller için atıp tutan aynı adam hastalıktan sonra bir eşcinsel ile arkadaş oluyor ve iş yapıyor. Kapital düzen yine rolünü oynuyor, hastalara iyi gelse de sırf para kazanamadıkları için diğer ilaçların önüne geçiliyor. Aynı adan 4-5 mesaj yüklenmeye çalışılmış filme. Sadece biri üzerine gidilseydi sıkıcı olabilirdi, böyle küçük küçük olması konunun arada değişmesini sağladığı için iyi olmuş bence. Zaten gerçek hikaye çok da değiştirmemişlerdir diye düşünüyorum.

Bu arada söylemeyi unuttum, her iki oyuncuda baya bi kilo vermiş film için. Kemikler görünüyor o derece. Ama artık bunu herkes yaptığı için çok da övmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir