Runaway Jury

Cuma günü eve geldikten bir saat sonra internet kesildi ve hala yok. Biz klasik ttnete suç atarken meğer bizim modemde sıkıntı varmış. Bu yüzden kendimi filme verdim bu hafta sonu. İlk filmimiz sağlam bir kadroya sahip 2003 yapımı.  ve  başrollerde. Hepsi de hakkını vermiş diyebilirim. Filmin başında bir işyerine silahlı saldırı düzenleniyor. Filmin devamında da bu saldırıda kullanılan silahları üreten firmalara açılan dava sürecini izliyoruz. Bu süreç jürinin seçilmesiyle başlıyor. Amerikan hukukuna hakim değilim ama anladığım kadarıyla iki tarafın da onay verdiği 12 kişi jüriye seçiliyor ve kararda rol oynuyor.

Silah firmaları avukatlarını görevlendirse de arka tarafta juri seçimini yönlendiren birini tutuyorlar. Bu kişi teknolojiyi kullanarak jüri adaylarının bilgilerini ortaya koyuyor ve kendileri için en ideal adayların seçilmesini sağlıyor. Jüri seçimi tamamlandıktan sonra görüyoruz ki ortada davacı ve davalıdan başka taraf da var. Jüriden birisi hem davalı tarafa hem de davacı tarafa istediğiniz kararı jüriden çıkartırım diyerek para istiyor. Hatta gözlerini korkutmak için jüriden birisini attırıyor.

Bu 3 taraf arasında film ilerliyor. Zaman zaman biri diğerine üstünlük sağladı diyorsunuz ama çok üzün sürmüyor bu durum. Filmin sonuna doğru da güzel bir şekilde bağlayıp bitiriyorlar. Hiç sıkılmadan, merak ederek sonuna kadar izledim filmi. Uzun zaman oldu kullanmayalı; bir Alex değil ama yine de iş yapar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir