The Bourne Identity

Ocean serisinden sonra aksiyona devam kararı aldım ve bu seriye başladım. Gerçi bu akşam serinin ikinci filmini değil başka bir filmi izlemeyi düşünüyorum ama bütünlük bozulmaz sanırım. Filmde başrolde  var. Tabi onun yanında başrol olmasa da ekranda sık görünen  ve  da var. Film Türkçeye Geçmişi Olmayan Adam olarak çevrilmiş. Böyle dram filmi gibi olmuş ama kendisi aksiyon dolu bir film aslında. Arkadaşımız kendisini denizin ortasında bir balıkçı teknesinde baygın halde buluyor ve hiçbir şey hatırlamıyor. Ben kimim, buraya nasıl geldim derken vücuduna yerleştirilmiş bir parça buluyor. Bu parçadan çıkan lazer bir hesap numarası yansıtıyor. Tabi ki İsviçre bankalarına ait. Bu andan itibaren de eleman kim olduğunu, ne iş yaptığını, nasıl oralara gittiğini araştırmaya başlıyor.

Araştırma sürecinde arkadaşımız sürekli tehlikeler atlatıyor. Birileri bunu öldürmeye çalışıyor. Film Fransa ve Amerika arasında geçiyor zaten. CIA her zaman olduğu gibi işin içinde. Değişik ajanlarını bu iş için görevlendiriyor ve elemanın peşine takıyor.

Sürecin tamamlanmasına yönelik de herşey açığa çıkıyor. Bizim elemanın kim olduğu, kimler için çalıştığı, ne için gönderildiği vb. sorular cevapsız kalmıyor. Aksiyon ve merak uyandırma konusunda başarılı bir film olsa da klişelerden uzak kalamamışlar. Duyarlı CIA yöneticisi, bi yere tırmanırken elin kayması ve olmazsa olmaz bir duygusallık mevcut bu filmde de.

Diğer filmler de umarım bu kadar akıcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir