Klass
Arkadaşlar öncelike filmde geçenler gerçek, durum ciddi yani. Estonya yapımı olduğu için tabi ki oyuncuların hiç birini tanımıyoruz. En azından ben tanımıyorum. Konu çok sıradan. Okulda arkadaşları tarafından dışlanan bir eleman var. Çocuk her gün ayrı bir eziyet görüyor. Bi gün ayakkabısını alırlar, diğer gün sınıf girişinde çelme takarlar. Tabi eleman napsın bi yandan utanıyor, diğer yandan baş kaldırsam bütün sınıf çıkışta beni mahveder diyor. Aileye söylesem vay efendim bebeğe bak hemen gitti anne babasına ağladı derler diye düşünüyor. Yani eleman çok kötü bir durumda. Bu olaylar yaşanırken sınıftaki elemanlardan biri dalga geçmeyi falan bırakıyor ve bu çocukla arkadaş olmaya başlıyor. Sınıftakiler durur mu, bu sefer ikisine birden eziyet etmeye başlıyorlar.
Yapılanlar ikilinin sabrını iyice zorluyor ve kaçınılmaz son hazırlanıyor. Haberlerde gördüğümüz olayları andıran bir şekilde film sonlanıyor. Çok klişe gelebilir ama çocuğun bulunduğu durum gerçekten başarılı bir şekilde ortaya konulmuş. Bi yandan aile diğer yandan sınıftakiler. Gerçekleri söylese bir dert söylemese ayrı bir dert.
Filmin sonunda çocuğunuzu orta okuldan direkt üniversiteye kaydetmeyi düşünebilirsiniz. Ya da parası neyse verip özel okula göndermeyi de.