Rounders

Oyuncular tanıdık olsa da film eski sayılır. 1998 yapımı filmde başrollerde  ve  oynuyor. Aslında  de başrol sayılabilir haksızlık etmeyelim kendisine. Öncelikle fırlama (bu kelime yumuşatılmış hali) Edward Norton’a çok yakışmış. Primal Fear filminde de oldukça fırlama (yine yumuşattım) birini oynadığını anlamıştık gerçi. Bu sefer konumuz kumar. Herşeyini bir gecede kaybeden Mike hak yolu bulup adam gibi çalışmaya başlıyor. Kumar oynayanlar bilir bu merete başladın mı bırakamazsın. Bizimkinin yemini de en yakın arkadaşı Worm’un hapisten çıkmasına kadar sürüyor.

Hapise girmeden herkese borç taktığı için eleman çıkar çıkmaz piyasaya girmek istiyor. Ama Mike yok kardeş ben bıraktım o işleri, artık helalinden paramı kazanıyorum diyerek kapıyı kapatır. Ya da kapattığını sanar. Bir seferlikti, geri dönmeyeceğim diye kendini kandırırken kendisini kumar masasında dayak yerken, birilerine borçlanırken en kötüsü de Worm un borcuna kefil olurken bulur.

Durumu kurtarmak için de daha önce herşeyini kaybettiği KGB ile tekrar masaya oturur. Oyunun nasıl sonlandığını söylemeyeceğim.

Filmden aklımda kalan en güzel bölüm ise “Kumarda ilk yarım saatte masanın kerizini bulamadıysanız anlayın ki keriz sizsiniz”. Sanırım keriz yerine daha ağır bi kelime kullanmıştı ama yine büyüklüğümü gösterip hafif bir karşılığını yazıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir