The Bourne Ultimatum

Görev tamamlandı, bir diğer serinin de sonuna geldim. Bir önceki Bourne filminde demiştim ki Oceans’ın aksine seri ilerledikçe kalite artıyor. Bu durumun son filmde de geçerli olması beni mutlu etti açıkçası. Zaten son film 3 oskar alarak gerekli açıklamayı yapmış oluyor. Bir önceki filmde üzerine yıkılmak istenilen cinayetten kurtulan Bourne kim olduğunu bulma konusunda iyice takıntılı hale geliyor. Sürekli hayatının tehlikede olması durumu canını sıkmış olacakki tabiri caizze bütün CIA’e tek başına meydan okuyor. Tabi özel bir adam, eğitimlerden geçmiş o kadar. Bizim Polat yapıyor da elin Bourne’u neden yapmasın.

Klasik yorum olacak ama yine sürekli aksiyon ve merak olan bir film olmuş. İşin sonu geldikçe bir kaç yerde vay arkadaş diyorsunuz. Gerçekten serinin güzel kurgulandığını anlıyorsunuz. CIA’in çevirdiği pislikler ortaya çıkıyor, neden Bourne’un ortadan kaldırılması gerektiğini sonunda anlıyoruz.

Kazanan Bourne mu yoksa CIA mi son sahnede görüyoruz. Tabi devlet içinde devlet kurmaya çalışan CIA acanları hakettiğini buluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir