Disconnect

Evet arkadaşlar önce bi kendinize çeki düzen verin film ciddi. Filmde tanıdığım tek oyuncu . O da Arrested Development dizisinden. Diğer oyuncuları da gözüm ısırıyor bi yerlerden tabi ama en meşhuru bu eleman diyebilirim. Filmin konusuna gelince; hepimizin hayatında yer alan hatta önemli derecede yer alan internetin nelere sebep olabileceği anlatılmış. İşin güzel tarafı öyle abartı örnekler değil gerçeğe yakın konular örnek olarak verilmiş. Hatta itiraf edeyim filmdeki bazı olaylar beni lise dönemime götürdü diyebilirim.

İnternet iyi güzel tabi de hep yararları düşünüldüğünde çok masum kalıyor. Gerçi filmde internet tamamiyle kötülenmiyor. Hani biraz dikkatli olun. Her gördüğünüze kamera açmayın gibi küçük mesajlar gizli filmde. Filmin bir diğer güzel tarafı da birbiri ile bağı olmayan ve internetten muzdarip insanların filmin sonuna doğru bir araya gelmeleri.

Bir diğer güzel nokta da aileler arasındaki kopuklukların çözümünün internet üzerinde arandığı gerçeği pat diye vurulmuş. Eşi ile sorunları olan bir kadın bu sorununu bi chat odasında tanıştığı bir adama anlatıyor. Nerde kaldı kol kırılır yen içinde kalır felsefesi.

Ben filmi oldukça beğendim. Hatta internet üzerindeki sosyal ortamlardan olabildiğince uzak kaldığım için kendimi takdir ettim. İşi olan arasın arkadaş. Öyle like mış, poke ymiş sanal şeyler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir