Boksuneun Naui Geot

Ya da ingilizcesi Sympathy for mr. Vengeance olan kore yapımı film aslında çok daha tanıdık olan OldBoy filmini de içeren bir serinin ilk filmi. Yönetmen Chan-wook Park ın İntikam temalı 3 filmi içeren bir serisiymiş. Oldboy’u izlemiştim ama böyle bir serinin ikinci filmi olduğunu bilmiyordum. Sıralamaya yanlış başlamak çok da alışık olmadığımız bir durum değil. Bir seriye de tersten başlamıştım farkında olmadan. filmdeki iyi karakter başa gittikçe nefret edilen bir adam olmaya başlamıştı. Benim aklımda da öyle kaldı tabi. Ama seriyi doğru sıra ile izleseydim ne olacaktı? O nefret edilen adam serinin sonunda melek gibi bir adama dönüşecekti ve aklımda da öyle kalacaktı. Neyse filmimize dönelim.

Filmin Türkçe’si de “Haklı İntikam”. Filmde sağır dilsiz bir kardeşimiz var (bu arada Barfi’ye selamlar). Bu arkadaşın tek derdi böbrek nakli ihtiyacı olan ablasına bir böbrek bulmak. Tabi marketten alamıyorsunuz organı. Legal yollarla bu işin olmayacağını anladığı için organ mafyasına bulaşıyor ve kendi böbreği ile ablası için uyumlu bir böbreği takas ediyor. Ama bir sabah uyandığında kendisini bir inşaat alanında böbreği alınmış olarak buluyor. Bu intikam 1 diyebiliriz.

İkinci olaya gelecek olursak. Bir fabrika işçisi patrona isyan ediyor. Ben gençliğimi verdim bu fabrikaya biraz zam diyor. Ama patron hiç de oralı olmuyor tabi. Bu ikili arasında da bir intikam duygusu gelişiyor.

Son olay da ablasına böbrek bulunan arkadaşımızın parasal sıkıntısını çözme çabasını içeriyor. Bir çocuğu kaçırıp babasından fidye istiyor. Çocuk 2 numaralı intikamdaki patronun kızı. Haliyle kız babası ile arkadaşımız 3 numaralı intikamı oluşturuyor.

Filmde herkesin birbirinden nasıl intikam aldığını görüyoruz. Haliyle filmin sonunda birisinin yaşaması gerekiyor. Ama en çok hoşuma giden yer de burası oldu. İntikam duygusu güden herkes öldü. Ağır bi spoiler oldu ama olsun. Bu filmi amerikalı bir yönetmen çekmiş olsaydı muhtemelen en mağdur gibi görünen kişi filmi canlı olarak bitirirdi.

Evet, herkesin dediği gibi bi OldBoy değil ama bazılarının da dediği gibi bir vakit kaybı da değil. En kısa sürede 3. filmi de izleyeceğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir