Edge of Tomorrow

Uzun zamandır film izleyemiyordum. Bana kalsa bi kaç gün daha izleyemezdim herhalde ama aksiyon filmleri meraklısı bir arkadaşımın baskısıyla bu filme gittik. Evet, sinemaya gittim. Hem de IMAX. Verdiğimiz para ile Tom Cruise ve Emily Blunt i yerinde ziyaret edebilirdik belki ama sağlık olsun. Arada böyle hovardalıklar yapmak lazım. Sonuçta içkim yok sigaram .. neyse konu farklı yere gidiyor. En baştan söyleyeyim, evet dünyayı kurtarıyorlar.

Source Code diye bir film vardı. Eğer o filmi izlediyseniz bu film baya tanıdık gelecek. Burada da aynı sahneleri tekrar tekrar izliyoruz. Taaaki istenilen olaylar gerçekleştirilene kadar. Bu süreçte IMAX ve 3D’nin nimetlerinden bolca faydalanıyoruz. Hatta bir yerde resmen yerimden zıpladım diyebilirim.

Zamanı bir gün öncesine alabilen birisi dünyayı düşmanların elinden kurtarmak için uğraşıyor. Tabi bu özelliğini sonradan keşfediyor. Bunu öğrenene kadar da sık sık aynı olayları izliyoruz. İleri geri sarma olayı bizlere yabancı değil ama filmdeki kurgu bu filmi bi tık ileri alıyor diyebiliriz.

Bir Memento tabi ki değil ama sıradan bir bilim kurgu olmadığını da açık açık söylemek lazım.

Son olarak filmi 3D izlemek gerçekten keyifliyfi. Artık kredi mi çekersiniz arkadaşınızdan borç mu alırsınız bilemem.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir