The Best Exotic Marigold Hotel

Bu sefer Hintlilerin çektiği bir film değil ama Hindistan’da geçen bir film izledim. Yine uzun zamandır bekleyen ama bir türlü izleyemediğim bir film. Açıkçası komedi dramalar riskli oluyor. Genelde drama yoğunlaştıkları için amacından uzaklaşıyor sanki biraz. Bu filmde böyle bir durum olduğu söylenemez. Filmde tanıdık bir kaç isim var; oskarlı Judi Dench iki oskarlı Maggie Smith ve Slumdog Millionaire den Dev Patel. Tabi diğer oyuncuları da bilenler vardır belki ama benim için tanıdık olanlar bu kadar.

Hikayeye gelecek olursak. Bir grup yaşlı insan bir şekilde Hindistan’da bir araya geliyor. Kimi iş hayatından bunaldığı için, kimi eşini kaybettiği için, kimi evliliğini kurtarmak için.. Film ilerledikçe de ekibin aradığını bulup bulmadığını görüyoruz.

Bunca yıldır yapmadıklarını yapan, bunca yıldır yaptığından vazgeçen insanlar görüyoruz. Hepsi sanki Hindistan’da huzura ermek için hayatlarının kararını veriyor. İşin ilginç tarafı ise bu kararların 25 değil 70 yaşında verilmiş olması. Hiçbir şey için geç olmadığını göze sokmadan çok güzel bir şekilde vermişler.

Gerçekten içten ve samimi bir film olmuş. Zaman zaman acaba ben o yaşlarda ne yapacağım diye düşünüyorsunuz. Muhtemelen caminin altındaki kahvede çay içerim ama kim bilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir