Rush

Bazen diyorum ki kimse risk almasın hep biyogrofi çeksinler. Ne de olsa senaryo derdi yok, garanti hikaye. Gerçi böyle deyip oyunculuğu hiçe saymalayım. Hele bilinen birisinin biyogrofisi ise oynaması zor olsa gerek. Çünkü gerçeğini bilen insanlara rolü satmak kolay olmayabilir. Bu filmde de iki formula 1 pilotunun rekabeti ele alınmış. Thor filminden tanıdığımız Chris Hemsworth James Hunt’ı herhangi bir filmden tanımadığımız Daniel Brühl Niki Lauda’yı canlandırmış.

İkilinin rekabeti formula 3 ten beri geliyor. Bilmeyenler için söyliyeyşm rakam küçüldükçe kalite artıyor bu sporda. Hunt tam bildiğimiz türden bir pilot hız tutkunu, kontrol edilmesi zor bir insan. Başarı gelince hemen içki hatun kombinasyonu yapıyor. Lauda ise sabah erken kalkan, akşam erken yatan yediğine içtiğine dikkat eden ve arabalar ile arası çok iyi olan bir pilot. Hatta Lauda’nın ailesi çok zengin ama bu spora girmesine izin vermiyorlar. O da bankadan kredi çekip masraflarını sponsor olmadan karşılıyor ve yarışlara giriyor.

İkili birbirini tabi ki sevmiyor. 1976 senesinde müthiç bir şampiyonluk yarışına giriyorlar. Filmde genel olarak bu seneyi ele alıyor zaten. Tek tek olayları yazmayacağım. Hunt’ın kendine olan düşkünlüğü, Lauda’nın spora olan düşkünlüğü görülmeye değer.

Öncesinde de arabalar ile ilgili bir film izledim ama çok kötüydü. Neyseki bu filmi izledim de öncekini unutturdu.

Bu arada filmin afişinde sadece James Hunt’ın resmi var ama bu aldatmasın, Niki Lauda da en az onun kadar aktif filmde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir