Captain Phillips

2013 yılında somalili korsanlar oldukça popülerdi. Bu filmde de bu korsanların saldırdığı geminin kurtuluş operasyonunu izliyoruz. Yaşananlar tabi ki çok acı ama Amerika’nın her fırsatta we are the best mesajını vermesi çok klişe haline geldi. Filmin başrolünde Tom Hanks var. Bu yüzden oyunculuk konusunda en ufak bir endişeniz olmasın. Adam sanki filmden önce kendisini bilerek kaçırtmış da sonra kurtartmış. Bunun dışında da filmde bir olay yok zaten.

En başta anlamadığım dev gibi gemiye bir sandalla gelen 3 kişinin el koyması. Nasıl anlatsam? Bir bisikleti sürerek bir tırı esir aldığınızı düşünün. Tamam adamların silahları var ama bilmem kaçbinde biri adamların sandalı.

İkinci olarak koskoca gemide hiç mi savunmaya yönelik bişe olmaz. Hem gemi yola çıkarken konuşuolar oo somali tehlikeli diye hem de yanlarına ne güvenlik görevlisi ne de alet edevat alıyorlar. Sanırım burda mağdur görünmek için öyle gösterilmiş. Yoksa hiç inandırıcı değil geminin bu kadar güvenliksiz olması.

Korsanlar gemiye el koyduktan sonra tabi beyaz saray devreye giriyor ve savaş gemisini, özel timleri ve helikopterleri oraya yığıyor. Bu süreçte korsanların barbarlıklarını amerikan askerlerinin ise profesyonelliklerini izliyoruz!

Olay gerçek hikaye olduğu için çarpıtacaklarını sanmıyorum ama bu kadar da reklam yapmaya çalışmasalardı keşke. Gerekirse bir kişi için dünyayı ayağa kaldırırız demek için bütün orduyu somaliye gönderdiler.

Neyse benim gibi bu tarz konulara takmıyorsanız filmi çok beğenebilirsiniz ama malesef ben çok beğendim diyemeyeceğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir