The Truman Show

Adını yıllardır duyduğum hatta hikayesini de az çok bildiğim bu filmi bugün izledim. Film 1998 yapımı ama bugüne kadar izleyememem normal değil. Dizi sektörüne ara verip film sektörüne tekrar yöneliyorum sevgili okurlar. Tabi yine dizi izlemeye de devam edeceğim ama aynı anda 18 dizi izlemeyeceğim. Tekrar film camiasına kaliteli bir film ile girmek gerçekten güzel oldu. Bazı filmler vardır çekildiği yıl ve şartlar göz önünde bulundurulduğunda saygı duyarsınız. İşte bu film de onlardan bir tanesi. Sene olmuş 2014 hala birilerinin birilerini izlediği filmler çekiliyor. Adamlar bunu 98 de başlatmış evet Zidane’ın kupayı kaldırdığı sene.

Başrollerde komedi filmlerinin vazgeçilmezi Jim Carrey, gülüşü ile içinizi ısıtan Natascha McElhone, 4 kere oskara aday olsa da hiç kazanamayan ama kaliteli oyunculuğa devam eden Ed Harris ve gamzeleriyle ışık saçan Laura Linney. Benden beklenmeyecek bir incelik ama hakkaten nasıl bir gamze onlar öyle.

Neyse, kişisel beğenileri kenara koyup filme geçelim. Filmin ismi bir ip ucu veriyor. Bir şov var ortada ve bu şovun tek yıldızı var, Truman. diğer herkes figüran. Şovun amacı kameralar ile doğmunda tanışan Truman’ın hayatını 24 saat insanlara sunmak. Bunun için dünya içinde bir dünya kurulmuş diyebiliriz. Truman bu dünyada herşeyi gerçek sanıyor ama etrafındaki her olay herkes sahte, en yakın arkadaşı, iş arkadaşları, hergün gazete aldığı gazeteci hatta karısı bile.

Tabi zamanla bu sahtelik ortaya çıkar gibi oluyor, sonra üstü kapatılıyor ve filmin sonlarına doğru tekrar ortaya çıkıyor. Filmin sonunda da televizyon sektörüne tokadı çarpıp bitiriyorlar.

Daha önce de demiştim, mesaj verme olayını çok sevmiyorum ama böyle vereceksen ver arkadaş. Requem for a Dream filminde de televizyon dünyasına sağlam giydirmişlerdi onu da çok beğenmiştim. Bu filmi de yine çok beğendim. Ayrıca Jim Carrey i komedi dışı izlemek ayrı bir keyifmiş.

Not: Baba artık günde 18 saat TV izleme lütfen (olur da tv başından kalkıp bilgisayar kullanmayı öğrenip benim siteyi bulursa dikkate alır heralde bu uyarıyı :)) ).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir