Chef

Filmin kadrosunda çok ünlü oyuncular var. Ama başroldeki abiyi daha önce izlemedim diyebilirim. Ya da önemli bi rolde izlememişimdir. Bu filmde Robert Downey Jr.Scarlett JohanssonDustin Hoffman ve Sofía Vergara yan rollerde. Başrolde ise Jon Favreau var. Akşamları yemek yemediğim için bu filmi izlerken biraz acı çektim diyebilirim. Çünkü filmde çok başarılı bir aşçının hikayesi anlatılıyor. Filmde Carl Casper isimli aşçının nasıl kendi işini kurduğunu izliyoruz. Aslında çok iyi bir restorantta baş aşçı kendisi. Ama gün geliyor patronu ile tartışıyor ve işten ayrılıyor. Kendi işini kurmaktan kastım yeni bir restorant açması değil, en azından ilk aşamada değil.

İşten ayrıldıktan sonra eski eşi ve çocuğu ile küçük bir yolculuğa çıkıyor Casper usta. Bu yolculuktaki görevi çocuğu ile biraz daha vakit geçirmek. Tabi eski eşin kafada bi plan var. O da bi şekilde ustaya ikna edip kendi minibüsünde satış yapmasını sağlamak. İlk önce yok dese de baskılara ve pişirmemeye dayanamayan Casper usta sonunda tezgahı açar.

Tahmin edeceğiniz gibi iş çığ gibi büyür. Bu beklenmedik bi olay değil ama beni şaşırtan filmin hemen hemen tamamında twitter’ın reklamının yapılması. Aslında sadece twitter değil ama sosyal medyanın gücü gözümüze sokuluyor. Başrolde twitter olsa da zaman zaman vine ve facebook da geçiyor. Gerçi herşeyi başlatan da twitterdaki bir mesaj ama o kadar detaya girmeyeceğim.

Sıkıldım diyemem, ama izledikten sonra insanlara tavsiye edeceğim ilk 50 filme de giremez. Böyle kafa yormaya kurguyu anlamaya uğraşmak istemiyorsanız alın izleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir