Birdman

Oskar açıklanmadan olabildiğince aday film izlemek istiyorum. Bu kapsamda ikinci filmi de izledim. Bu film 9 dalda oskar adayı. Ama kişisel düşüncem en fazla 2 tane alır. Neden diyecek olursanız, hemen her sahnede başka bir filmden kesitler gördüm gibi. Hayali sesler duyma, kendini daha önce oynadığı bi role kaptırma, kendisini farklı şekilde görme vs. Orjinallik açısından sıkıntılar var bence. Gerçi orjinal film çekmek ne kadar kolay orasını bilmiyorum ama bu film çok da orjinal olmamış.

Başrolde Michael Keaton var. Emma StoneZach Galifianakis ve Edward Norton ona yardımcı oluyorlar. Konuya gelecek olursak, daha önce bir film serisinde oynayan Riggan tiyatro sektörüne atılır. Tabi herkesteki ortak görüş Hollywood’dan gelen birisinin Broadway’de tutunamayacağı yönündedir. Bu durum karakterin kafasında sürekli soru işareti. Bu yetmezmiş gibi sinemada canlandırdığı karakterin sesini duyması da ikinci bir stres sebebi. Ses sürekli ona aslansın kaplansın deyip gaza getiriyor.

Başta da demiştim orjinallikten biraz uzak ama Birdman’in tiyatro piyasasında verdiği var olma mücadelesi izlenmeye değer. Bu amaç için ne kadar ileri gidebileceğini filmde görüyoruz zaten.

Biraz A Beautiful Mind, biraz Black Swan, ucundan Misery barındırıyor bu film bence. Gaipten duyulan sesler, en iyi olma çabası ve kendini karaktere kaptırma.. Eşleştirmeler birebir olmasa da izlerken direkt aklıma bu filmler gelmişti.

Sizi sıkmaz ama bazılarının dediği gibi de ikinci defa izlemeye gerek yok.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir