3 Idiots

Herhangi bir insana, nereli olursa olsun, Hindistan ve sinema deyin bu filmi söylüyor. Bu filmi izlemiş olması önemli değil ya da hayatında herhangi bir filmi izlemiş olması da önemli değil. Bu iki kelime bir araya gelince istisnasız bu filmin adı zikrediliyor. 4-5 sene önce filmi izlemeye başlamıştım. Saat çok geçti ve filmin 3 saat sürdüğünü görünce izlemeyi yarım bırakmıştım. Bu sefer çok kararlı bir şekilde başladım filme. Sonunu da getirdim.

Açıkçası filmi izledikten sonra en iyiler listeme gireceğini düşünüyordum ama öyle olmadı. Tamam güzel film, verdiği mesajlar da güzel ama ben bu filmin aşırı abartıldığını düşünenlerdenim. Tekrar söylüyorum film güzel. Ancak, bir başyapıt mı bence değil.

Bir eğitmen olarak içinde geçen her mesaja katılıyorum. Ezberci sistem olmamalı, çocuklar yeteneklerine göre meslek seçmeli, sanat dalları birer kayıp olarak görülmemeli vs. Hatta bu konu ile ilgili TED’de yer alan çok güzel bir konuşma var.

Film 3 saat ama yazacak başka birşey bulamıyorum açıkçası. Evet eğlenceli, en az yarım saat şarkı türkü var ve Aamir Khan yine çok başarılı.

Her şeye rağmen izlemek lazım, sadece sinemanın nirvanasına bu filmle ulaşamayacağınızı düşünüyorum o kadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir