Kara Bela

Leyla ile Mecnun’un senaristi Burak Aksak’ın yazıp yönettiği film geçtiğimiz Cuma günü vizyona girdi. Tabi biz de koşarak izlemeye gittik. Başrolde Erdal Bakkal yani Cengiz Bozkurt var. Tabi etrafında tanıdık isimler de var. Seda Bakan, Cihan Ercan, Hasibe Eren ve Erkan Kolcak Kostendil gibi. Yine baştan söyleyeyim. Mizah anlayışı aynı türde devam ediyor. Nasıl Tarantino nun bir tarzı var ve bütün dünya kabul ediyor ise bu adamların da komedi alanında bir tarzı var ve bence kesinlikle kabul edilmesi gereken bir tarz.

Eşini ve babasını art arda kaybeden Kudret çocuklarının da baldızına gitmesi ile yalnız kalıyor. Derken rüyasına annesi giriyor ve Gaziantep’e gitmesi gerektiği oradaki birisinin ona ihtiyacı olduğunu söylüyor. O da büyük bir özenle koruduğu arabasına yani Kara Bela’ya atlayıp düşüyor yollara. Kadronun geri kalanı ile yolda tanışıyor ve ekip giderek kalabalıklaşıyor.

Hem ekip içi diyaloglar hem de ekibin peşindekiler ile olan mücadelesi bu yolculuğu çok keyifli hale getiriyor. Bu süreçte yüksek dozda Burak Aksak tarzı görüyoruz. Açıkçası beni hiç rahatsız etmiyor. Kimi yerde tebessüm kimi yerde yüksek sesli kahkahalar ile izledim.

Yolculuğun tamamlanması ve belalardan kurtularak filmi sonlandırıyorlar. Bütün film boyunca Cengiz Bozkurt efsanesi var. Alışık olduğumuz şeyleri yapıyor ama yine de gülme garantisi veriyorum.

Bu ekip tekrar bir araya gelir mi bilmiyorum ama böyle parça parça yaptıkları işler de oldukça kaliteli. Etrafta komedi filmi adı altında vakit kaybına sebep olan onlarca film varken gerçekten ilaç gibiler.

Canım çekti biraz Leyla ile Mecnun videosu izleyeyim bari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir