Interstellar

Yılın son filmi nam-ı değer Rust Reyiz’den geldi. Baş rolde Matthew McConaughey ve diğer oyuncu arkadaşların olduğu film bayadır listemdeydi. Malum yoğunluk vs derken araya bir de Awox’un başına gelenler girince film izlemek benim için bir alışkanlık değil lüks haline geldi. Tabi ki kahveler yapıldı yanında püskevitler açıldı. Filmin uzun olması biraz ürkütmedi değil ama ara verme özgürlüğümüzü sonuna kadar kullandığımız için çok da sıkılmadık diyebilirim.

Filmde galaksiler arası yolculuk, 4 hatta 5. boyut ve sık sık fizik terimleri geçti. Tabi konu fizik olunca üniversite yıllarım aklıma geldi ve koşarak uzaklaşmak istedim oradan. Şaka bi yana filmin bu bölümü biraz sıktı diyebilirim. Filmin mantığını anlatmak için güzel bir bölümdü ama yine de biraz daha kısa tutulabilirdi diyebilirim. Dünyada yaşam kalmayacak da başka bir gezegen bulup oraya yerleşeceğiz vs. Konu güzel ama dediğim gibi bazı bölümler fazla uzatılmış bana göre.

Filmin ara bölümü biraz sıksa da sonunun oldukça başarılı olması ara bölümü unutturdu diyebilirim. Sadece bilim kurgu olarak değil duygusal olarak da filmin başarılı olduğunu görüyoruz son bölümde.

Yılın son filminin başarılı olması 2015′ e güzel bir veda oldu benim için.

2015 nasıl başlamıştı bilmiyorum ama çok güzel bitiyor benim için. 2016 ise efsane başlayacak, çıta çok yükseldi.

Haydi iyi seneler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir