Face / Off

Başrollerde iki dev oyuncu Nicolas Cage ve John Travolta. 1997 de çekilmiş film. Keşke o sene izleseydim, ya da izlediğimde birşey anlayacak yaşta olsaydım. Çünkü, belli bi tarzın başlangıcı olduğunu söyleyebilirim bu filmin. Üzerinden 15 sene geçmiş olmasına rağmen senaryoyu beğeniyorsunuz.

Film acıklı bi sahneyle başlıyor. Cage, Travolta’ yı vurmak isterken oğlunu öldürüyor. Bu ölüm yıllar sürecek olan kovalamacıyı başlatıyor. En sonunda Cage yakalanıyor ama çok büyük hasar verebilecek bir bombayı çoktan yerleştirmiş bi yerlere. Bombanın yerini de sadece Cage in kardeşi biliyor.

Buradan sonra kurgu başlıyor. Cage yakalandığı sırada komaya giriyor ve sadece nefes alıp veriyor. Yetkili mercilerin önerisi ise, Cage kılığında hapise girip kardeşinden bombanın yerini öğrenmek. Yüz nakli falan yapılıyor, herşey yolunda. Taki komadaki Cage in uyanmasına kadar.

Buradan sonrasını yazıyla anlatmak ziyan olur. İki oyuncu da hakkını veriyor rollerinin. Filmde drama da çok güzel işlenmiş. Ben bile etkilendim açıkcası. Film bittiğinde hayıflandığım tek konu ise yine mutlu son olması. O kadar aksilikten sonra, kötülerin kazanmasıyla bitseydi film tadından yenmezdi bence.

2012 yılını düşünerek değerlendirildiğinde basit gelebilir ama 1997 böyle bir senaryonun işlenmesi bence çok hoş. Son olarak Kurtlar Vadisi’ndeki ameliyat olaylarına bu filmi izledikten sonra karar vermişler gibime geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir