Mr. Robot

Her ne kadar dizi izleme performansım düşse de ara ara küçük kaçamaklar yapmıyor değilim. Devam eden diziler yeni diziler derken liste iyice uzadı. Bazen işten izin alıp izlediğim bütün dizilerde günceli yakalayasım oluyor. Bu dizi ile ilgili çok olumlu şeyler okudum. İşte bi ton ödül almış, inanılmaz ters köşe yapmış vs. İlk 7 bölümünü bir haftasonu izledim kalan 3 bölümü ise 3 ay sonra. Zaten şuan sadece 1. sezonu mevcut. İkinci sezona da artık mecbur devam edeceğim. Mecbur diyorum çünkü ben o kadar da beğenmedim diziyi.

Başrolde bir hacker var. Tahmin edeceğiniz gibi asosyal, insan iletişimi çok zayıf. Bir amacı var: “Dünyayı Kurtarmak”. Tabi bunu yapabilmeniz için bazı yeteneklerinizin olması gerekiyor. Kahraman hacker olunca yetenek de bilgisayar ve kod bilgisi oluyor.

Kahramanımız bütün dünyayı sömüren bir şirketin verilerini silmek istiyor. Böylece bu firmaya borcu olan, bu firmayla iş yapan, ucundan kıyısından bu firmaya bulaşan herkes huzura erecek. Bunu tek başına yapamayacağının o da farkında ve bir ekip kuruyor.

Baktığımızda güzel senaryo, verilen mesaj da çok iyi. Ama özellikle başroldeki elemanın oyunculuğu inanılmaz rahatsız etti beni. On dakikada bir konuşmalar, boş boş bakmalar, sorulan sorulara cevap vermeden ortadan kaybolmalar. Eğer yönetmen elemana böyle oyna dediyse kesinlikle mükemmel oyunculuk. Bazen ekrana terlik atasım bile geldi. Buna ek olarak iç sesi ile olan konuşmaları da gereksiz uzattılar bana kalırsa.

İç ses dememden elemanda bir şeylerin ters gittiğini tahmin edebilirsiniz. Ama bu tersliğin ne derece büyük olduğunu ya da küçük olduğunu tahmin edemiyoruz.

To sum up, benim için bir başyapıt değil ama izlemeye devam edeceğim..

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir