Taxi Driver

Yıl 1976 ve Robert De Niro genç. Hem genç hem de zayıf, çöp gibi bişe. “are you talking to me” repliğini yıllardır duyuyordum, bu filmde ve de niro tarafından da söylendiğini biliyordum ama izlemek nasip olmamıştı. Öncelike şunu belirteyim, De Niro’nun oyunculuğu bugünkinden kat kat daha iyi. Aynı durum bana sorarsanız Al Pacino için de geçerli. Yaşlandıkça kabiliyetleri azalmış bence. De Niro burada sorunlu bir taksiciyi canlandırıyor. O kadar iyi canlandrıyor ki ekrandan çıkıp bişeler yapacağını düşünüyorsunuz. Tabi bu gerçekçiliğin tek sebebi oyunculuk değil kaliteli ekranda izleyince böyle oluyor demek ki (thanks to dr.).

Eskiden vietnamda savaşmış bir adam kafası dağılsın diye sürekli çalışabileceği bir iş arıyor. Bu tanıma uygun en idel meslek olarak da taksiciliği seçiyor kendine. Kendisini meşgul tutmak her ne kadar iyi gelse de içindeki piskopat yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bu da yaşadığı duyguların giderek karmaşıklaşmasına sebep oluyor. Bir kadın var seviyor mu sevmiyor mu belli değil, sevgisini gösterme şekli bir acayip. Şiddetten kaçıyor gibi ama yaptığı planlar şiddet temelli..

Oyunculuğun ön planda olduğu konunun daha gerilerden geldiği bir film. Filmde ayrıca bütün gençliği ile Jodie Foster‘da oynuyor. Kadro iyi hikaye ortalama üstü olunca izlenesi bir film çıkıyor ortaya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir