Gone Baby Gone

Bu filmi ya daha önce izledim ya da izlemeye başlayıp bıraktım. Bu konuda emin değilim bu yüzden kafamda filmin bir sonraki sahnesini hatırlamaya çalışarak izledim filmi. Haftalardır devam eden kötü film serisine bir nokta konuldu diyebilirim. Gönül isterdi ki bütün o kötü filmleri unutturan bir film izleyeyim ama öyle olmadı maalesef. Buna da şükür diyelim ama yine 2 saat izleyip hiç bir şey ifade etmeyen filmlerden de olabilirdi. Yönetmen koltuğunda Ben Affleck oturuyor. Filmde ise başka hiç bir yerde izlemediğim kardeşi Casey Affleck. Bir torpil meselesi var evet. Unutmadan ekleyeyim Morgan Freeman da yine genç olmayan bir halde karşımızda. Yardımcı oyuncular ise Michelle Monaghan ve Ed Harris.

Konuya gelecek olursak. Bir kız çocuğu kaçırılıyor. Ailesi de bulması için polisi haberder ediyor. Aileden çok canı yanan bir birey de polis yetmez özel dedektif de tutalım diyor ve polis ile özel dedektifler çocuğu aramaya başlıyor. Filmin ortasına kadar güzel bir gerilim var. Çok çabuk geçti diyebilirim bu bölüm için. Filmin ortasından itibaren ise öldü sanılan çocuğun acaba ölmedi mi şüphesiyle tekrar aranması. Bu bölüm ilk bölüm kadar akıcı değil diyebilirim.

Filmin asıl vermek istediği mesajı göz önünde bulundurursak oyunculuk ve hikayedeki eksiklikleri göz ardı edebiliriz. Ama verdiği mesaj da ne kadar elle tutulur ve uygulanabilir orasını da düşünmek lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir