Lion

Sanırım içinde Hindistan geçen bütün filmlerde oynayan Dev Patel ve Nicole Kidman başrollerde. Bu sefer filmi ben bulmadım. Bir arkadaşın fazla övmesinden etkilendik ve izleyelim dedik. O arkadaşla arama mesafe koyabilirim her an henüz karar vermedim.

Film gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Gerçek hikaye olunca dram kaçınılmaz tabi ki. Kaybolan bir çocuk, onu evlat edilen zengin bir aile ve çocuğun gerçek ailesini bulmayı anlatıyor film.

Abisi ile beraber işe giden çocuk bir şekilde kayboluyor. Farklı zorluklar atlatıyor. Başına kötü şeyler gelmeden bir şekilde yetimhane gibi bir yere gidiyor. Sonra da evlatlık süreci. Evlat alanlar mükemmel insanlar. Tıbbi herhangi bir sorunları yok çocuk sahibi olma açısından. Ancak onlar yoksul çocukları evlat edinip onlara güzel bir hayat vermeyi seçiyorlar ve öyle de oluyor. Bizim eleman da yaklaşık 25 sene bu aileyle yaşıyor. Sonra ne oluyorsa benim gerçek anam nerde diye ağlamaya başlıyor. Filmde bu olaya geçiş çok ani. O yaşa gelene kadar herhangi bir denemesi olmuş mu hiç bilmiyoruz. Bir derste herkes nereli olduğunu söylerken ben aslında evlatlığık diyor ve başlıyor ailesini aramaya.

Arama işlemini de Google Earth üzerinden yapıyor. Çocukken hatırladığı bazı yerleri bulmaya çalışıyor haritada gezinirken. Bir şekilde buluyor da. Sonrası da kavuşma zaten.

Özellikle harita olayı çok komik geldi bana. Eleman çift tıklaya tıklaya buldu. Tabi o kadar düşük ihtimal gerçeğe dönüşmese filmlik bir hikaye olmaz orası ayrı. Ama yine de ne biliyim daha güzel aktarılabilirdi gibime geliyor.

Neyse, çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. O dram, üzüntü falan çok etkilemedi beni açıkçası. Aslında çok da duygusal bir yapım vardır ama bu sefer olmadı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir