The Night Of

Daha önce mini seri izlememiştim hiç. Bu seriye de Golden Globe kazananlar listesine bakarken rastladım. Zaten kısa ne kaybederim ki deyip başladım. İyiki de başlamışım. İlk bölümden itibaren merak uyandıran bir yapıya sahip dizi. Sürekli tahminlerde bulunuyorsunuz olacaklara dair. Konu da buna uygun. Pakistan asıllı bir genç henüz tanıştığı bir kız ile geziyor tozuyor. Aynı günün gecesini de beraber geçiriyorlar. Ama sabah kalktığında ise kızın defalarca kere bıçaklanıp öldürüldüğünü görüyor. Eleman “Nasir” hiç bir şey hatırlamıyor ve koşarak olay yerinden uzaklaşıyor.

Nasir karakterini Riz Ahmed canlandırmış. Tahmin edeceğiniz gibi daha önce hiç izlemedim. Banasını ise A Seperation filminden hatırladığımız Peyman Moaadi canlandırmış. Dizinin en önemli karakterlerinden biri olan savunma avukatını ise John Turturro canlandırmış. Avukat tiplemesi gerçekten çok başarılı. Hatta Better Call Saul gibi ayrı bir spin off bile çıkabilir o derece başarılı bir tipleme olmuş.

Dizinin olayına dönecek olursak; Nasir bir şekilde yakalanıyor ve cinayetten sorgulanıyor. Haliyle göz altına alınıyor ve dava devam ederken hapise giriyor. Bu süreçteki değişim gerçekten çok güzel anlatılmış. O efendi annesinin babasının sözünden bir kere bile çıkmamış okulunun başarılı öğrencisi Nasir bir anda hapishanede sözü geçen birisine dönüşebiliyor. Bu esnada kızı kesin Nasir öldürmüştür diyorsunuz ama o değişimin sadece anlık bir gaz olduğunu görüyoruz. Su gibi bulunduğu ortamın şeklini alıyor Nasir.

Ara ara başka süpheliler de çıkıyor konuyla ilgili. Hiç alakası olmayan kişilere de suçlu gözüyle bakılabiliyor. Zaten dizinin bir amacı da adalet sistemine göndermeler yapmak. Özellikle hapishanede olanlar sistemin hiç de işlemediğini gösteriyor bizlere.

Nasir katildi değildi derken bir anda dizinin sonuna geliyoruz. Sonu da önceki bölümlerin kalitesinde diyebilirim. Resmen tadı damağınızda kalıyor dizinin. Bir yandan keşke bir sezon daha çekseler diyorsunuz, diğer yandan böyle güzel bir mini seri bozulur mu acaba diye endişeleniyorsunuz.

Son olarak dizi o kadar güzel ki hiç uyutmuyor. Onca şahaser uyuttu ama bu uyutmadı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir