Split

Başrolde James McAvoy ve onun canlandırdığı 23 karakterin yer aldığı film. Tabi bu 23 karakteri de tek tek izlemiyoruz ama izlediklerimiz oldukça başarılı. Filmin konusu da genel olarak kişilik bölünmesiyle alakalı. Tabi burada değinilen diğer konu da insan beyninin gücü. Olmak istediğin kişiye ne kadar inanırsan o kişi olursun. Ya da bizim tabirimiz ile bir şeyi kırk defa dersen o olur.

Film 3 kızın kaçırılması ile başlıyor ve onların kurtulma çabası ile devam ediyor. Kızları kaçıran bir kişi ama onlarla iletişime geçen kişi sayısı daha fazla. 9 yaşında çocuk da var, sanatçı ruhlu biri de, kaba kuvveti seven biri de. Bunların hepsini çok başarılı canlandırmış McAvoy. Kızların bu durumu anlaması biraz vakit alıyor tabi. Anlayınca da özellikle çocuk modu açıkken kaçış planlıyorlar.

Bir de doktor var işin içinde. Bu 23 karakterin varlığını bilen ve onların her biri ile iletişim kurabilen. Ancak o da 24. karakteri kesitremiyor. Oluşumunu biliyor ama iletişime geçemiyor. Diğer 23 karakterin ondan korktuğunu biliyor ama 24. karakterin neler yapmak istediğini tam bilemiyor.

Kızlar, doktor ve 24 karakter sürekli geriyor sizi. Ne zaman ne olacağını kestirmek çok güç. Heyecan hep dorukta.

İzlemesi çok keyifli bir film, uyuma ihtimaliniz sıfır. Film izlemeyeli 10 gün olmuştu dönüş güzel oldu..

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir