Sleepers

1996 yapımı bir film. Kadro çok sağlam; Brad Pitt, Kevin Bacon, Robert De Niro, Dustin Hoffman ve diğerleri. Oyunculuğun bu kadroyu görünce nasıl olduğunu söylememe çok da gerek yok.

Hikayeden bahsetmek gerekirse, aslında çok basit. Çok iyi 4 arkadaş, her şeyi beraber yapıyorlar. Beraber ayine gidip beraber sosiz çalıyorlar. Bir gün bir adamın feci şekilde yaralanmasına sebep oluyorlar ve yine dördü birden islahevine gidiyorlar. İşte orda olanlar oluyor. Gardiyan kadrosunun hepsi sübyancı. Çocuklara orda kaldığı sürece malum şeyleri yapıyorlar.

Yıllar yılları kovalıyor. Elemanların hepsi büyüyor. İki tanesi çeteciliği, bir tanesi gazeteciliği ve bir tanesi de savcı olmayı kendine kariyer seçiyor.

Bir gün çete olanlar barda otururken baş gardiyanı görüyorlar ve hesabını hemen kesiyorlar. Tabi hemen polis gelip alıyor elemanları ve mahkeme süreci başlıyor. Bundan sonrası güzel bir kurgu ve sonucunda gardiyanların hepsine yaptıklarını bir şekilde ödetme şeklinde geçiyor.

Filmin sonuunda tipik amerikanın özeleştirisinden de küçük bir kesit sunulmuş ama bir tane tüyüm bile ürpermedi açıkcası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir