Kontrabas

Halbuki sezon ne güzel başlamıştı. İçimdeki tiyatro aşkı kat kat artmıştı. Bu oyundan sonra yıkılmasam da büyük darbe aldım diyebilirim. Oyunun tek güzel yanı 1 saat olması. Yıllardır Olcay Kavuzlu oynuyormuş. Tek kişilik bir gösteri. Kontrabasın orkestradaki yeri ile insan hayatını benzetmeye yönelik bir oyun. Amaç güzel ama hiç hiç ilgimi çekmedi. Müzik ile ilgili olanlar, müzik bilgisi olanlar eminim daha çok beğenir bu oyunu. Çünkü çok fazla terim vardı oyunun içinde. Böyle olacağını tahmin ediyordum ama yine de herkes bunları bilmek zorunda değil deyip daha az kullanırlar düşüncesindeydim. Öyle olmadı..

Oyunda seyirci etkileşimi de var. Ara ara seyirciye soru sorup onun üzerinden devam ediyor oyuna. Tabi bu soruları alakasız birisine sorduğunda cevap alamıyor bu da hoş olmuyor. Neyse bu da oyunun riski tabi..

Son olarak şunu söyleyeyim. Tiyatroda en sevmediğim durumlardan biri ayağa kalkıp alkışlama tribi. Böyle en önde 3-5 kişinin kalkmasıyla bütün salon gaza gelir falan. Bu oyunda bir kişi ayağa kalktı oyun sonunda. Buradan genel olarak izleyenlerin beğenmediğini çıkarabilirim sanırım.

Oyunu beğenmesem de saygıda kusur etmedim ve sonuna kadar izledim. O kadar gidip uyuyan insanlar var bi de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir