Gifted

Biraz güncel film izleyelim dedik. 2017’nin en iyi filmleri tarzındaki aramalar sonucu bu filmde karar kıldık. Maalesef bu listede olmayı haketmiyor diyebilirim. Yine de kötü bir film olduğu söylenemez ama beklediğimiz etkiyi yaratmadı. Konu çok alışılmış değil. Belgeki de o yüzden gerçekçiliğini sorguladık.

Çok çok çok zeki bir çocuk var. Henüz 6 yaşında ama türev integral falan takılıyor. Bu çocuğun annesi de aynı şekilde. Bir matematik dehası. Anna maalesef intihar ediyor ve çocuğu kardeşine bırakıyor. Bırakırken de tek nasihati var, benim gibi yarış atı olmasın hep ders ders takılmasın çocukluğunu yaşasın.

Dayı da bu vasiyete uygun bir hayat sunmaya çalışıyor çocuğa. Öğretmenleri üstün zekalılar okuluna gönderelim dese de dayı bunu kabul etmiyor. Derken anneanne ortaya çıkıyor. O da aynı türden bir insan. Zekasının yanı sıra hırsı da çok fazla. Kızının onlarca başarısı olmasına rağmen onu düşük görüyor. Başaramadığı şeyler vardı onları da torunum başarak diyor. Zorla çocuğu dayıdan alıp kendi himayesine sokmaya çalışıyor.

Dayı ve anneannenin velayet savaşını izliyoruz. Dayının tek derdi kız kardeşine verdiği sözü tutabilmek. Anneanne ise çocuğun zekasının heba olmasından çok korkuyor.

Tabi filmin sonunda mutlu son var. Ama anneannenin bu velayet olayından neden vazgeçtiğini görünce iki çift laft ediyorsunuz.

Dediğim gibi en iyi listesinde olmayı hak etmiyor ama yine de izlenebilecek bir film..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir