Moneyball

6 dalda oskar adayı 2011 yapımı tipik bir amerikan filmi. Başrolde bir türlü oskar alamayan ve bence bu filminde de alamayacak olan Brad Pitt bulunuyor. Filme tipik dememin sebebi, milyon tane aynı türde film olması. Çok kötü durumdaki bir takımı alıp şampiyonluğa oynatmak. Bunun basketbolda, futbolda, amerikan futbolunda olanlarından sonra beyzbolda olanı çıktı şimdi de.

Brad Pitt takımın menejeri. Nasıl söyliyim, hani Aykut Kocaman bir ara sportif direktördü ya, futbolla ilgili tek adamdı, sadece Azizi Yıldırım’a hesap veriyordu! Brad de aynı durumda.

Son sezon final serisinde son maçı kaybeden bir takım 3 tane en iyi oyuncusunu kaybediyor. Daha doğrusu kaptırıyor. Brad de bunların yerlerini başka iyi adamlarla doldurmaya çalışıyor. Bu esnada Yale mezunu bir elemanı asistanı olarak işe alıyor. Asistanın özelliği bütün işleri istatistik üzerinden yürütüyor olması. Ligdeki alınabilcek oyuncuların detaylı istatistiklerini çıkartıyor ve kimsenin istemediği oyunlardan nasıl faydalanılacağını keşfediyor.

Tahmin etmesi imkansız olmayan bir şekilde, ilk önce sonunculuğa kadar düşen bu takım yavaş yavaş liderliğe çıkıyor ve şampiyonluk için aday gösterilen takımlardan bir tanesi oluyor.

Filmin tek güzel yanı gerçek bir hikaye olması. Gerçi ne kadar çok gerçek hikayeleri varmış demedim de değil ama olsun zamanında bu işe gerçekten yapana saygı duymak lazım. Sırf popülerliği yüzünden izledim filmi, izlemeseydim de hiç bir kaybım olmazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir