Wonder

Doğuştan gen bozukluğuna sahip bir çocuğun evden çıkıp dış dünya ile tanışmasını konu alan bir film. Bu bozukluktan dolayı onlarca ameliyat geçirmiş çocuk. Eğitimine evde devam etmiş. Ama annesi artık normal bir okulda eğitim görmesi gerektiğine inanıyor. Sevgi dolu anneyi Julia Roberts, arkadaş gibi davranan babayı da Owen Wilson oynamış. Esas başrol olan çocuğu ise Jacob Tremblay canlandırmış.

Tahmin edeceğiniz gibi çocuğun okula uyum sağlaması çok zor. Bir bakan dönüp bir daha bakıyor. Zaten çocuk da bunun farkında. Hatta kendi yöntemlerini geliştirmiş. Dışardayken genelde yere bakıyorum diyor. Veya kendimi bulunduğum yerde değil olmak istediğim yerde hayal ediyorum diyor. Bu hayallerde genedel bir astronot kıyafeti içinde oluyor. Çünkü uzay sevgisi çok fazla. Hatta dışarıya çıktığında genelde kaskını yanına alıyor.

Okuldaki olayları az çok tahmin edebiliyorsunuz. Önceleri yalnız kalan, kimsenin konuşmadığı hatta dalga geçtiği bir çocuk zamanla diğer çocuklarla arkadaş oluyor hatta onların hayatlarında bir çok şeyi değiştiriyor. Zaten filmin adımının Mucize olması da buradan geliyor. Çoğuna göre normal olmayan bir çocuğun gerçekten normal değil bir mucize olmasını izliyoruz. Kimisinin yaptığı yanlışları görmesini sağlıyor, kimisinin konuşmadığı arkadaşı ile konuşmasını.. Tabi bunları bilinçli bir şekilde sırf yapmış olmak için yapmıyor. O çocuğun hayata bakışı ve yaşayış şekli bunları da beraberinde getiriyor.

İnanılmaz yaratıcı bir senaryo değil hatta bir çok klişi de mevcut ama nedense bile bile izliyorsunuz ve sıkılmıyorsunuz. Hatta yüzünüzde bir tebessüm bırakıyor film.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir