Sarmaşık

Uzun zamandır Türk filmi izlemiyordum. Tolga Karaçelik’in sinemalarda başka filmi vardı. Başka hangi filmi varmış diye bakarken bu filmi bulduk. Yönetmenin en iyi filmi olarak gösteriliyordu. Konuya gelecek olursak; bir gemide kalan 6 kişiyi izliyoruz. Gemi yurt dışına gidiyor iş için. O esnada geminin sahibi iflas açıklıyor ve liman gemiyi kabul etmiyor. Sonra da geminin sahibi borçlarını ödeyene kadar bir ekibin gemide kalması gerektiği anlaşılıyor. Bu ekibin yarısı zaten bu işleri daha önce de yapan kişiler, diğer üç kişi ise sırf para kazanmak için ya da bir şeylerden kaçmak için gemideki işi kabul etmiş kişiler.

İlk başlarda ohhh ne güzel yatıyoruz iş yapmıyoruz deyip keyif çatsalar da günlerce karaya çıkamamak, hep aynı yemekleri yemek sinir bozucu olmaya başlıyor. Küçük olaylar yuvarlanacak kar topu gibi büyüyor ve insanlar birbirlerini öldürme evresine geliyor.

Bu sahnelerde Nadir Karabacak’ın hakkını vermek lazım. Hani böyle piskopat diye tanımlanan tipler olur ya, gördüğünde anlarsın tam da o karakteri canlandırıyor. Hem de çok başarılı şekilde canlandırıyor. Hem konuşması hem de hareketleri gerçekten çok başarılı. Hikayeleri anlatarken araya sıkıştırdığı küfürler ve söyleyiş şekli çok orjinal. Gidip Bağcılar’da ya da ne bileyim Esenler otogarının alt katlarında bir süre yaşamış gibi..

Vel hasılı işler iyice sarpa sarıyor ve ekip birbirine giriyor. Ölen, kaybolan, intihar eden …

Gerilimi yansıtma konusunda başarılı bulsam da Nadir Karabacak dışında oyunculuk sıkıntılıydı diyebilirim. Tek başına filmi izlenebilir kıldı ama zaman zaman offf puff dediğimiz de oldu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir