Genius

Her sezon bir dahinin hayatını anlatan seri. Dahiliğin bir sınırı. Fizik alanında da dahi olabilisin pastacılık sektöründe de. Şimdilik iki sezon yayınlandı. İlk sezon Albert Einstein’ın hayatını izledik. İkinci sezon ise Pablo Picasso’nun. Her ikisi de alanında birer dahi ve kendisinden sonra gelenlere ilham kaynağı olmuş. Tabi dizi sadece mesleklerindeki yükseliği ele almıyor. Aynı zamanda kişisel hayatlarını da izliyoruz. Şimdiye kadarki ortak nokta: Dahiysen çapkınsındır.

Sezonları tek tek inceleyen yazılar da var tabi ama ben o kadar detaya inmeyeceğim. Einstein’ı Geoffrey Rush, Picasso’yu ise Antonio Banderas canlandırmış. Canlandırdıkları kişilerin karakterlerini ne derece yansıtmışlar bilemiyorum tabi ama ilk sezondaki oyunculuğu ne kadar beğendiysem ikinci sezondakinden o kadar tiksindim. Yine aynı şekilde ilk sezondaki akış çok daha sürükleyiciydi. İkinci sezonda ise ilk bölümden itibaren gönül işlerine girdiler. Sürekli değişen bir eş/sevgili/metres. Picasso’yu resmen sanatıyla değil kadınlara olan düşkünlüğü ile öne çıkarmışlar.

Tabi ilk sezonu sevmemdeki bir diğer sebep sanırım fiziğe olan sevgim ve ilgim. Anlatılan her teori bana bir şeyler ifade ettiği için bölümleri birer ders edasıyla izledim.

3. sezonda ise bir kadın anlatılacak. Mary Shelley’nin hayatını izleyeceğiz. Umarım ikinci sezondaki çöküşün ardından tekrar sürükleyici bir hale gelir dizi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir