Ölümlü Dünya

Kadrosunda kimler yok ki? Ahmet Mümtaz TaylanAlper KulDogu DemirkolFeyyaz Yigit ve çok da gerekli olmasa da Sarp Apak ve Irem Sak. Son ikiliye gerçekten hiç gerek yoktu. Oyunculukları normalde de ortalamanın çok altında bu filmde de. Hele hele Sarp Apak’a jön muamelesi hiç olmamış. Nerden buldu da Gülse Birsel meşhur etti bilmiyorum ama bu kadar kötü bir oyuncunun hala filmlerde oynayabilmesi gerçekten enterasan. Kendisine yeterince gömdükten sonra filme dönelim.

Geniş bir aile var. Yemek işinde çalışıyorlar. Küçük bir lokanta var. Tabi evlere hizmet de mevcut. İşte doğum günüdür, altın günüdür o tarz yerlere de birşeyler hazırlıyorlar. Filmin başında da bir sipariş alıyorlar. O siparişin teslimatında anlıyoruz ki aile komple seri katil. Tepe bir kuruluş var. Hedeflerin listesini veriyor bunlar da öldürüyor.

Derken tahmin edeceğiniz gibi işler sarpa sarıyor ve bu tepe kuruluş aileyi öldürmek istiyor. Film de bir kaçış macerasına dönüşüyor.

Her ne kadar ortalama üzeri bir film olsa da gereksiz bir aşk hikayesini de barındırıyor. Sarp Apak ve Irem Sak liseli aşıkları oynuyorlar. İnanın çok gereksiz sahneler bu ikisinin bulunduğu sahneler.

Kaçış esnasında türlü türlü maceralar oluyor. Ev taramalar, araba kaçırmalar falan. Açık konuşmak gerekirse macera kısmı zayıf olsa da ara ara kahkaha atmanıza sebep olan sahneler de oluyor. Özellikle Feyyaz Yiğit çok başarılı. Hele kasa açma sahnesinde zirve yapıyor.

Toparlamak gerekirse, ortalamanın üzerinde bir film olma potansiyeli varken ortalamaya yakın bir iş çıkartmışlar. Gereksiz bağırış çağırış ve uzatılan muhabbetler bayıyor. Ama dediğim gibi Feyyaz Yiğit’i gördüğünüz anda da yüzünüzde bir gülümseme beliriyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir