Müslüm

Nasıl oldu bilmiyorum ama bir anda herkesin diline düştü bu film. İnanılmaz bir film olduğu için değil bence ya da herkesin Müslüm Gürses hayranı olduğu için de değil. Ama şu bir gerçek filmden sonra herkes kendisine veya sanatına hayran oldu. Kimilerine göre çok detaya inilmemiş kimilerine göreyse oldukça yeterli detay verilmiş. Kişisel bir araştırma yapmadım ama bence de Müslüm Gürses’in en popüler olduğu dönemler üzerinde biraz daha durulabilirdi. Zaten bu yüzden filmin ilk yarısı oldukça doyurucu iken ikinci yarısı biraz sönük kalmış gibi.

Çocukluktan başlıyoruz hikayeyi izlemeye. Tahmin edeceğiniz gibi yoksulluğun kol gezdiği bir aile. Ama bunu dert etmiyor Müslüm. Annesi ve kardeşleri de öyle. Ama baba öyle değil. Bir elinde içki diğer elinde sigara terör estiriyor evde. Şiddetin boyutu gözünüzün önünde artıyor. Önce kötü söz, sonra hafif itip kakma derken Müslüm’ün gözleri önünde ailesi yok olup gidiyor.

İşte tam da bu dönemlerde Müslüm şarkı söylemeye başlıyor. Bu konuda kendisine yardım eden kişi ise “Limoncu Ali” karakteri. Bu karakteri de Erkan Can oynuyor. Müslüm babasının dayağından kaçarken kendisine halkevinde buluyor. Babamdan saklanayım derken müzik kariyerinin temellerini atmış oluyor buraya saklanarak. Müslüm’ün çocuk halini Şahin Kendirci canlandırıyor. Hiç de fena değil oyunculuğu bu arada.

Tabi gün geçtikçe hem Müslüm büyüyor hem de sesi. Bununla beraber popülerlik de geliyor para da, şan da, şöhret de. Bu çağları ise Timuçin Esen canlandırmış. Baya da iyi canlandırmış. Günlerce belki de aylarca Müslüm Gürses’i izlediği çok belli. Haraketler hiç yapmacık gelmiyor izlerken. Hatta şarkıları da oldukça başarılı seslendirmiş.

Son olarak Müslüm Gürses’in hayatındaki kadından bahsetmek lazım, Zerrin Tekindor’un canlandırdığı Muhterem Nur. Taaa çocukken izlediği bir filmde görüyor Msülüm Baba kendisini ve aşık oluyor. Aralarındaki 20 yaş hiç de sorun olmuyor ilişkilerinde. Tabi öyle pempe panjurlu ev modunda geçmiyor bu evlilik. Alkol kaynaklı aile içi şiddet var, muhtemelen oldukça da fazla. Ama bunu biraz yumuşatıp vermişler. Yani sen benim kocamsın ben seni bırakmam duygusallığı altında kadına şiddet biraz ikinci plana atılmış gibi.

Toparlamak gerekirse, yukarıda da dediğim gibi Baba’nın zirve yaptığı dönemi biraz daha izlemek isterdim açıkçası. Tamam bu bir dram filmi ama bu adam hayatı boyunca hiç mi gülmedi eğlenmedi. Böyle Muhterem Nur ile aralarındaki küçük şakaları görmektense gerçekten hayatının o bölümünü birazcık izleseydik fena olmadı.

Ama beğendik filmi ailecek.

Mekanı cennet olsun..

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir