The Favourite

Yine oskara aday filmlerden devam ediyoruz. Bu sefer en iyi kadın ödülünü kazanan Olivia Colman‘ı izledik başrolde. Yanında ise Emma Stone ve Rachel Weisz yer alıyor. Hikaye ise 18. yüzyıl İngiltere’sinde geçiyor. Dönemin kraliçesi Queen Anne ve etrafındaki iki kadın ile olan ilişkilerini izliyoruz. Yardımcısı olan Lady Sarah’ı fikirlerinden oldukça faydalanıyor. Hatta o ne derse emirlerini o şekilde veriyor. Sonra anlıyoruz ki ikilinin gizli bir ilişkisi var. Buraya kadar sorun. Ancak saraya mutfakta yardımcı olarak çalışmaya gelen Abigail işin rengini değiştiriyor.

Kendisinin amacı kraliçenin gözüne girmek ve sarayda daha iyi bir konuma gelebilmek. Bunun için kraliçenin hastalığına iyi gelen doğal çözümler deniyor ve başarılı da oluyor. Ancak esas başarıyı kraliçenin kadınlara olan ilgisini öğrendiğinde sağlıyor. Türlü oyunlarla kraliçe ile Lady Sarah’ın arasını bozup kendisini o pozisyona getiriyor.

Film tarihi anlatması açısından başarılı sayılabilir. İşte dönemi yansıtma, kıyafetler, oyunculuklar vs güzel. Ama genel anlamda maalesef sıkıcı diyebilirim. Film bittiğinde bir “so what” diyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir