Andhadhun

Hint filmi izlemeyeli baya uzun zaman olmuştu. Malum, 3 saat film izleyebilmek her zaman kolay olmuyor. Gerçi bu film 2 saat 20 dakika hint yapımı olarak kısa diyebiliriz. Yine şaşırtmayacak bir şekilde puanı oldukça yüksek, 8.4. İzlemek için zemini de oluşturduktan sonra boş geçmek ayıp olurdu.

İnsan ister istemez bir Aamin Khan bekliyor. Ama filme herhangi bir katkısı yok kendisinin. Yönetmen Sriram Raghavan diye bir dayı. Başrolde de Ayushmann Khurrana diye bir eleman oynuyor.

Konuya gelecek olursak oldukça farklı diyebilirim. Akash denilen arkadaşımız görme engelli ve piyana çalıyor. Oldukça da başarılı bu konuda. Tabi her çaldığında insanlar bi wow diyor. Ama sonradan anlıyoruz ki bu arkadaşın görme engeli yok ve kendince bir deney yapıyor.

Arkadaş o kadar iyi çalıyor ki adamın teki eşine sürpriz yapmak için evine piyano çalmaya davet ediyor. İşler burada karmaşık hale gelmeye başlıyor. Çünkü Akash eve girdiğinde bir cinayetin işlendiğini görüyor. Tabi onun gördüğünü kimse anlamıyor. Ama emin olmak için bir kaç test yapılmıyor değil.

Neyse efenim, günler geçiyor cinayeti işleyen ikili Akash’ın peşini bırakmıyor ve aslında görebildiğini keşfediyor. Haliyle onu ortadan kaldırmak istiyorlar. Filmin bu koşturmaca bölümü oldukça fazla ters köşe yapmaya odaklanmış. Tam öyle olacak derken başka türlü oluyor. Tam yakaladı derken kaçıyor falan. Açıkçası ilk başta ters köşeler güzel olsa da ilerleyen dakikalarda biraz suyu çıkartılmış gibi gelmeye başlıyor.

Filmin sonuna doğru da mevzu aydınlatılıyor ve eleman hayatına devam ediyor. Hem de hayal ettiği yerde Londra’da.

E deney sonucu ne oldu, eleman hala piyano çalıyor mu diyecek olursanız onu da son sahnede izlersiniz artık.

Puanını bence haketmiyor ama sıkılıyorsunuz demek de filme haksızlık olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir