Laser Tag

Kendisiyle tanışmam 2012 yılını bulsa da aradaki farkı kapatmak için sık sık gitmeye başladım. How I Met Your Mother dizisini izlerken Barney yeterince tanıtımını yapmıştı ama ne kadar awesome bir olay olduğunu gidince daha iyi anladım. Öncelikle oyundan bahsedeyim biraz. Aslında öyle santraç gibi aman aman kuralları yok. İki takım halinde oynanıyor. Oyun esnasında silahınızda ve üzerine giydiğiniz yelekte ışıklı bölümler bulunuyor. Bunlardan herhangi bir tanesini vurmanız yeterli. Tabi vurduğunuz yere göre puan farkı var ama çok da önemli bir konu değil.

Bu zamana kadar her gittiğimde ordaki elemanın farklı anlattığı bir konu davurulduktan sonra aktif hale gelme. Birisi sizi vurduğu zaman 2-3-4 ya da 5 saniye boyunca ışığınız sönüyor ve ateş edemiyorsunuz. Tam olarak kaç saniye olduğunu söyleyemiyorum çünkü hep farklı rakamlar duydum. Benim için en önemli kural, vurulmadan art arda iki kişiyi vurursanız silahınız otomatik moda geçiyor ve elinizi tetikten çekmediğiniz sürece atış yapabiliyorsunuz. Bu atışın ne kadar sürdüğü konusunda da rivayetler var. Daha önce gittiğimde 60 saniye demişlerdi ama son gittiğimde 100 atış olduğunu söylediler. Son olarak da karşı takımın base indeki ve üst kattaki bir hedefi vurursanız 1001 puan alıyorsunuz. Tabi bu sürekli değil, her oyuncunun bu bölgeleri bir kere vurma hakkı var. Sonrasında puan alamıyorsunuz.

Ben her gittiğimde counter mantığı ile deli gibi koşarak etraftakileri vurmaya çalıştım. Daha stratejik sevenler base korumalı da oynayabilir ama çok da zevkli olduğunu düşünmüyorum. Hangi illerde var bilmiyorum ama Ankara’da bildiğim kadarıyla sadece Kentpark AVM’de var. Alan iki katlı ve 5’e 5 oynamak için gayet ideal. Fazlasında adım başı adam görmeye başlıyorsunuz, daha az sayıda da vuracak kişi bulması zor olabiliyor.

Gün itibari ile fiyatlardan da bahsedecek olursak. Hafta içi akşam yarım saati 15 TL, haftasonu sabah 10:00-12:00 arası 10 TL, 12:00 den sonra 24 TL. Bu fiyatlar yarım saat için geçerli 15 dakika oynama imkanı da var. Ama zevk almak için yarım saat oynamak şart bence.

18.03.2014: Fiyat konusunda şöyle bir uygulama getirmişler. Yarım saat için 25 TL veriyorsunuz. bu paranın 17 TL’si laser tag için. Kalan 8 TL ise size verilen bir karta yükleniyor. Bu kart ile oradaki diğer oyunlarda takılabiliyorsunuz. İkinci gittiğinizde kartınız olduğu için 17 TL’ye oynayabilirsiniz.

En kısa zamanda gitmenizi tavsiye ederim. Bu arada yanınıza yedek kıyafet almayı sakın unutmayın.

18 Responses to Laser Tag

  1. tahsin dedi ki:

    gitmeden önce rezervasyon yaptırmak gerekiyor mu? bir de iki takım mevcutları arasında sınırlama var mı?
    sitesini de bulamadık, yok galiba? teşekkürler…

    • admin dedi ki:

      Rezervasyon yaptırmak gerekiyor. günler öncesinden yaptırmaya gerek yok ama. bir gün öncesinden aramak yeterli. Kişi sayısında sınır olduğunu sanmıyorum. Adamlar yarım saatte maksimum paraya baktıkları için 20 ye 20 bile oynatabilirler:) ben en fazla 7 ye 7 oynadım, sorun çıkarmadılar.

  2. tahsin dedi ki:

    doğru evet işletmeciye kalırsa öyle olur. 🙂 rica etsem bir de iletişim bilgilerini yazabilir misin? zira doğrusunu bulamadık hiçbir yerde… tekrar teşekkürler:)

    • admin dedi ki:

      312 219 94 20 bu macera adasının telefonu. laser tag diyince yönlendiriyorlar. iyi eğlenceler

  3. eren dedi ki:

    kentparkta ateş edince bonus kazandığın 6 yer varmış. ancak ben 3 yer bulabildim. (heykelin gözü, üst kattaki kale, alttaki karşı takım kalesi) diğer 3’ü hakkında bilginiz vardır diye düşünüyorum.

    • admin dedi ki:

      açıkcası ben de sadece sizin dediğiniz 3 taneyi biliyorum. oyun sonrası verilen kağıda baktığımda farklı modların da olduğunu gördüm ama görevliye de hiç sormadım. siz öğrenirseniz bizi de bilgilendirirsiniz 🙂

  4. Mehmet dedi ki:

    Peki teke tek yapabiliyomuyuz 15 dk ?

  5. MAMİ dedi ki:

    Yaş sınırlaması var mı ?

    • admin dedi ki:

      Bildiğim kadarıyla yok. Bir keresinde anne baba ve çocuk üçlüsünün girdiğini gördüm. çocuk en fazla 4-5 yaşlarındaydı

  6. Murat dedi ki:

    Peki rica etsem tek bir kisi icin fiyatini soyler misiniz

    • admin dedi ki:

      gittiğiniz güne ve saate göre değişiyor. ayrıca öğrenci için de farklı ücret var. o yüzden tek fiyat söylemek zor. en uygun şöyle oluyor: hafta sonu 12’den önce ve öğrenci 🙂 maksimum 10 tl falan verirsiniz bu durumda yarım saat için

  7. zhr201 dedi ki:

    teke tek gidecekseniz panora daha uygun çünkü ben ikisine de gittim panoradaki daha küçük ama muhteşem bişe yani kesinlikle tavsiye ederim

    • admin dedi ki:

      ankarada başka yerde laser tag olduğunu bile bilmiyordum. teke tek kentpark için çok anlamsız, çünkü çok büyük. iddia ya girecek birini bulup panoraya gitmek lazım 🙂

  8. ali dedi ki:

    peki üçret oyun başımı yoksa kişi başımı fiyatlanıyor

  9. Aliye dedi ki:

    Siz neredekine ve ne kadara gittiniz acaba

    • admin dedi ki:

      Merhaba,

      Ben Kentpark AVM’de yer alana gitmiştim. Zamanda gitmedim ama giden arkadaşlar yarım saati için 30 tl diye söylemişti. Sanırım ilk girişte satılan bir kart var onun da bedeli bu paranın içinde. Diğer türlü çok pahalı bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir