The Irishman

İzleyeli 10 gün oldu ama ancak bir türlü yazamadım. Öncelike klişe yorumlardan başlayayım, evet filmi bir kerede bitiremedik, evet iki günde ancak bitti, evet daha kısa olabilirdi ama hayır keşke daha uzun olsaydı da oyunculuğa daha da doysaydık. Sonuçta oynayan adamşar artık her gün film çeken kişiler değil. Robert De NiroAl Pacino ve Joe Pesci başrollerde. Yönetmen koltuğunda ise Martin Scorsese bulunuyor. Hikaye ise gerçek. Dönemin en etkili sendikasının başkanı Jimmy Hoffa ve mafya arasındaki ilişki anlatılmış.

Hoffa hakkında küçük bir araştırma yaptım filmden sonra, çok farklı senaryolar var. Film tabi ki bunlardan bir tanesini anlatıyor. Artık doğru mu değil mi bilemiyoruz.

Dönem dizilerini ve filmlerini izlemeyi benim gibi çok seviyorsanız film tam anlamıyla size hitap ediyor diyebilirim. Ama bu mafta filmi deyip kaçmayın, öyle kurtlar vadisi gibi bir durum söz konusu değil. Herkes beyfendi bir şekilde işleri hallediyor.

Hikaye iki ayrı şekilde başlıyor ilk başta. Sonra karakterler bir araya geliyor. Her sahne ayrı keyif verici. Diyaloglar deseniz zaten çok akıcı. Eğreti duran bir şey söz konusu değil.

E peki madem her şey çok güzel 3,5 saat boyunca ne oluyor derseniz hiç de bir şey olmuyor derim size. Karakterlerin genç hallerini, yaşlanmalarını ve olayların birbiri ile bağlanmasını izliyoruz. Özellikle ikili ilişkilerin kurulması, bu esnada ara bulucuların görevi, sorunu çözmek için ağır abilerin devreye girmesi vb. olayları izliyoruz. Ama dediğim gibi böyle birisi mekana giriyor hadi öpüşün barışın deyip sorunu çözmüyor.

Çatışmalar, barışmalar, küsmeler derken filmin sonunu getiriyoruz. De Niro’nun son görevi içini dağlıyor tabi ama emir demiri kesiyor. O son görevin ona verilmesi, o sürecin ilerlemesi, göreve itiraz bile etmemesi falan on numara. Sadece o sahneler ve diyaloglar ayrı bir film olur o kadar diyeyim.

Açıkçası çok beğendim filmi. Dediğim gibi dönem filmlerini sevmemle alakası olabilir beğenmem bilemiyorum. Hiç bir şekilde ortak nokta bulup başlayamıyorsanız bile ustalara saygıdan dolayı izleyin derim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir