Joker

Evett gelelim 2019 yılının en popüler filmine. Zaten 11 dalda oskara aday gösterilerek popüleritesini bir kez daha kanıtladı. En iyi erkek oyuncu ödülü garanti gibi. Diğer 10 dal hakkında bir şey söyleyemeyeceğim. Başrolde Joaquin Phoenix var. Rolünün hakkını sonuna kadar vermiş kendisi. Filmde Robert De Niro da var ama öyle inanılmaz bir karakter değil.

Joker deyince tabi akla ilk gelen Batman. Ancak bu film tamamen Joker karakterinin doğuşuna odaklanmış durumda. Nasıl bir ailesi var, işi nedir, arkadaşları ile arası nasıl vs.

Tahmin edeceğiniz gibi sessiz, sakin içe dönük bir arkadaş. Olmadık şeylere gülme hastalığı mevcut. Hatta bunun için yanında kartlar taşıyor. İnsnalar tepki gösterdiğinde o kartları vererek durumu hakkında bilgi veriyor.

Normalde etkinliklere gidip insanları güldürme üzerine bir iş yapıyor. Ama esas istediği ise komedyen olmak. Bunun için şakalarını sürekli bir yerlere yazıyor. Kendisine örnek aldığı kişi ise De Niro’nun canlandırdığı karakter.

Günün birinde bir yerde şans buluyor şakalarını anlatmak için ama hiç de umduğu gibi gitmiyor işler. Sonrasında örnek aldığı karakterin kendisini küçük düşürmesi de tuz biber oluyor.

Çok da mükemmel olmayan hayatı bu olaylarla iyice kötüye gidiyor ve nihai patlama yaşanıyor.

Filmi tek başına düşünürsek gerçekten vasat diyebiliriz. Ama bir bütünlük içinde ele alınca da çok başarılı.

İyi seyirler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir