Bir Tereddüdün Romanı

En son ne zaman Türk yazar okudum açıkçası hatırlamıyorum. Gerçi günde 5 kitap okuyan birisi değilim ama yine de uzun zaman olmuş. Yazar ise Peyami Safa. Tabi kendisinin bir çok eseri dizi ve film olarak da karşımıza çıkmış. Çünkü konular tam bizlik. Nerde bir dram var yazmış. 

Bu kitap da dram/entrika dolu diyebilirim. Yazarın biri ile onun kitabını okuyan bir kadın arasında başlayan ya da başlama potansiyeli olan bir ilişkiyi okurken yazara takık olan başka bir abla devreye giriyor. Yazar tahmin edeceğiniz gibi müşkülpesent, hafif serseri bir tip. Hatta kitaplarından kendinden bahediyor. Normal hayatında öyle görünmese de, görünmekten çekinse de kitaplarında gerçek kişiliğini okuyor insanlar.

İşte o kişiliklerden birisini okurken hanım kızımız çok etkileniyor. Her boş vaktinde kitabı okumak istiyor. Derken bir şekilde o kitabın yazarı ile tanışıyor. Daha tanışma bitmeden evlensek mi lafları dolaşıyor. Sonra vazgeçiliyor. Ama ikisi de birbirinden haber bekliyor. E bütün bunlar olurken intihar düşünceleri akıllara geliyor.

Valla yazarken içim karardı. Edilebilecek her konuda tereddüt ediliyor hikayede anlayacağınız. Bir kitap adını bu kadar hakedebilirdi.

Açıkçası öyle ayılıp bayıldığım bir kitap olmadı ama kesinlikle ilgi çekici ve sürükleyici bir hikayesi var. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir