Fatih-Harbiye

Kitabın ilk sayfalarında “tam dizi senaryosu” diyorsunuz. Sonra bi baktım zaten çekilmiş bile dizisi. Hikaye şu an için tam bir klişe ancak yazıldığı tarihi düşünürseniz öncü olduğunu görebilirsiniz. Yok yok zengin kız fakir oğlan değil, diğeri. Evet evet kadınların efendi erkek yerine fırlama (hafifleterek yazdım) erkek tercih etmesi. Konuya böyle dan diye girdim yazarı söylemeyi unuttum. Eser Peyami Safa’ya ait. Dediğim gibi 2020 yılı için öfff amannnn bildiğimiz şeyler diyebilirsiniz. Ancak adam bunu 1931’de yazmış. Nasıl bir hikayeyse 100 yıla yakın süredir güncelliğini koruyor.

Çok detaya girmeyeceğim, kızımız var ve bir beybabası var. Çok toton bir amca. Tabi bu beyamcanın oğlu gibi sevdiği bir de eleman var. İkisi de musikiden çok keyif alıyorlar. Tahmin edeceğiniz gibi eleman olası damat adayı.

Bir de Macit var, fırlama (hafifleterek yazıyorum) Macit. O da kızımızın aklını çelen arkadaş. Ya sen sıkılmıyor musun o mahallede gelsene kafeye gideriz falan deyip sürekli bi akıl çelme modunda.

Kitapta da hanım kızımızın arada kalışını okuyoruz. Mantıklı olanı mı seçmeli yoksa canının çektiğini mi? Canının çektiği anlık bir şey mi yoksa sürekli mi?

Bir çırpıda bitiyor kitap. Zaten dediğim gibi tam dizi senaryosu. İmkan varsa aile eşliğinde günde 10 sayfa okuyun bence, dinleyip yorum yapan teyzeler çıkacaktır..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir