Efe Tur

Ailem Kocaeli de yaşadığı için Ankara’ya geldiğimden beri sık sık kullandığım otobüs firması. Kocaeli ve çevresi için konuşacak olursak bölgenin önde gelen firmalarından biri diyebilirim. Hatta bir zamanlar Çarkıfelek’te tatil hediye eden Asya Tur’u bitiren firma kendisi.

Yaptığım yolculukların çoğu Kocaeli-Ankara olduğu içi, Kocaeli’nde de ervis imkanı olduğu için hep bu firmayı tercih ediyorum. Bu sefer yolculuk Kocaeli’ne değil İstanbul’a oldu. Ben hemen baktım tabi seferi var mı diye. Hem bildik firma hem de diğer firmalara göre 10-15 lira daha ucuz olduğu için biletlerimizi aldık. Kocaeli’ne kadar herşey çok güzeldi ama, Kocaeli orogarında şoförün değişmesiyle Fast and Furious Kocaeli drift başladı. Sorun sadece şoför değil, aynı dangozluk derecesine sahip muavin de vardı. En önde oturduğumuz için İstanbula kadar yaptıkları muhabbete ortak olmak zorunda kaldık. Bir yandan bağıra çağıra konuşuyorlar, diğer yandan da trafik canavarı olmak için zaman zaman taksiyi çiğneme, kamyonun altına girme girişimlerini de unutmuyorlar.

Hadi gidişte akslik olmuştur dönüşe bir şans daha verelim dedik. Terslik bileti yanlış saate almamla başladı zaten. Tekrar bilet aldık, sistem bozuk olduğu için defter düzeni hakim o saatte. Her on dakikada bir yolcu almak için bir yerlerde durduk. Her yolcu bindiğinde elinde bilet olmadığı için herkesin yeri baştan değişiyor. Hatta öyle bir düzenleme yaptı ki muavin (gidişteki muavinden daha dangozdu), bir bayanla erkek yanyana kaldı. Tabi bayan doğal olarak ben oturmam deyince, bir dayıya rica edip eşini bayanın yanına aldılar. Dayı da yolculuk boyunca eşiyle değil, yanına denk gelen elemanla sohbet etmek zorunda kaldı. Gerçi dayı eşiyle yolculuk yapmadığı için gayet mutlu gibiydi ama neyse.

Uzun lafın kısası yolunuz Ankara dan İstanbul a düşerse sakın bu firmayı tercih etmeyin. Daha bildik, standartları yüksek olan firmalar tercih edin. Bu firma ile ilgili son tespitim de geleceğin Metro Turizm i olmaya adaylar. Hareket eden her insana acaba yolcu mu diye sellöktör yapıp, her İETT durağında yolcu avına çıkıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir