Amok Koşucusu

Stefan Zweig tarafından yazılan hikaye 1922 yılında basılmış. Bu kitap 60 sayfa yani bir kere de okunabilecek bir kitap. Kitaba başlarken bu bilgi vardı elimde. Ancak kitabı epub olarak okudum. Sayfa sayısı 140 civarı bir şeydi. Öncelikle sayfalamada bir sorun olduğunu düşündüm, sonra basım farkıdır belki kısaltılmıştır diye düşündüm. Okuyanların yorumlarına bakıyorum, doktor diyorlar gemi diyorlar. Benim okuduğum kitapta öyle bir şey geçmiyor. Henüz oralara gelmedim diye düşündüm. Geç de olsa jeton düştü. Okuduğum bölümün adını “Amok Koşucusu” olarak gördüğümde anladım ki epub versiyonunda Zweig’in farklı kısa hikayeleri de mevcut.

Kitap ile beraber öğrendiğim bir diğer şey de amok hastalığı diye bir hastalık olduğu. Bu hastalık psikolojik bir durum ve önüne geleni yok etme isteği ve kısa sürede ölme arzusu gibi durumlar yaşanabiliyormuş.

Kitaptaki karakterlere ve olaylara gelecek olursak; aslında tam bir dizi senaryosu. Güçlü bir kadına aşık olan erkek mi dersin, hasta doktor aşkı mı ararsın, eşini aldatan aynı zamanda eşinden çok da korkan bir kadın mı dersin, hamile olduğunu eşine söylemeyip o çocuktan kurtulmaya çalışan mı dersin..

Bizimkiler nasıl keşfetmemiş bu senaryoyu hayret. En az 5 sezon çekilir. Kitap 60 sayfa ama her sayfa ayrı sezon çıkartır.

Sonuç olarak iki tarafın da mutlu olmadığı, iki tarafın da fedakarlık yapmadığı, iki tarafın da geri adım atmadığı ve iki tarafın da acı çektiği bir hikaye.

Bir çırpıda okuyabileceğiniz bir kitap. Tavsiye edilir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir