Three Identical Strangers

Şimdi gelelim son yıllarda izlediğim en değişik filme. Aslında filmden ziyade bir belgesel. Çünkü yaşanmış bir olay. E ne var bunda binlerce yaşanmış hikaye var filmi çekilen diyebilirsiniz. Hele bi durun daha bahsetmedim. 3 kardeşin hikayesini izliyoruz ve dinliyoruz. Robert ShafranMichael Domnitz ve Howard Schneider üçüz kardeşler. Birbirlerini 20 yaşında tanıyan 3 kardeş.

Şimdili gelelim hikayenin detaylarına. 3 kardeş 3 farklı aileye evlatlık veriliyor. Tabi bu da olası olabilir. Sonuçta bir aile 3 çocuğu birden evlat edinemeyebilir. Ama buradaki olay tamamen kurgusal. 3 kardeş bilinçli olarak 3 farklı aileye evlatlık veriliyor. 3 aile de bundan habersiz. Amaç ise farklı şartlar altında çocukların nasıl büyüyeceğini, nasıl bir birey olacağını görebilmek.

Evet evet bu bir deney. Dönemin bilim insanları çocuk gelişiminde genetik mi baskın yoksa sosyo kültürel seviye mi bunu ölçmek istiyor. Bu yüzden çocukları farklı yaşam tarzları olan ailelere evlatlık veriyor. Tabi yıllarca biz çocuk esirgemeden geliyoruz nasıl gidiyor bi bakalım dedik yalanıyla deneyleri için veri topluyorlar.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor ve tamamen bir tesadüf sonucu kardeşler birbirlerini buluyor. O andan itibaren de bir mücadele başlıyor. Böyle acımasız bir deney nasıl yapılır diye.

Deney sonuçları ise 2060 yılına kadar gizli. O tarihe kadar yaşar mıyız bilmiyorum da bir kaç film daha çektirecek cinsten sonuçlar olabilir.

Evet, dediğim gibi izlediğim en enterasan filmlerden biri oldu. Geçmişteki görüntüler ve kardeşlerin günümüzdeki konuşmaları ile çok güzel bir çalışma olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir