System Crasher

Yine bir Avrupa filmi yine kalite. Bu sefer durağımız Almanya. Konu ise oldukça hassas. Ailesinin bakamayacağını belirttiği bir çocuğun serüvenini izliyoruz. Tabi bu nasıl oluyor anlamıyorum ama Anne ben bu çocuğa bakamayacağım, eğer yanımda kalırsa küçük çocuğum kötü etkilenecek diyor ve devlet devreye giriyor. Sosyal devlet görünümünü iliklerimize kadar hissediyoruz. Daha da önemlisi izlediklerimizin gerçeğe çok yakın olduğunu anlıyoruz.

Benni adında biz kız çocuğu var ve dediğim gibi ailesi ile değil devlet himayesinde kalıyor. Tek istediği annesi ile kalabilmek ama annesi bunu istemiyor. Bu yüzden her gittiği yerde sorunlar çıkartıyor ve oradan atılıyor. Onlarca tesise gönderiliyor ve yeniden kazanılmaya çalışılıyor.

Tabi bu girişimlerin bazıları güzel gidiyor bazıları kötü. Tam bu sefer kurtuldu diyoruz ama bir sorun baş gösteriyor. Bu arada Benni’nin yüzüne dokunulmasından nefret ettiğini söylemeyi unuttum. Birisi yüzüne dokunduğu zaman kriz tetikleniyor ve ya kendisine ya çevresine zarar veriyor. Bu durum ile ilgili gerim gerim gerileceğiniz bir sahne mevcut.

Film süresince çok önemli göndermeler var. Ama tahmin edeceğiniz gibi göze parmak sokarcasına yapmıyorlar bunu. Bir tarafta ben bu çocuğa bakamam diyen anne diğer tarafta keşke böyle bir kızım olsaydı diyen kadın. Her şeye rağmen görevini unutmayıp kendisini bir saniye bile kaybetmeyen görevliler. Nedense bunların hiç biri abartı gelmedi. Çünkü dediğim gibi çok doğal aktarılıyor olaylar.

Konu çocuklar olduğu için çok fazla çocuk gürültüsü mevcut. Bundan rahatsız olmam derseniz kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Üzülüp, sinirlenip, gerileceğiniz bir film şimdiden söyleyeyim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir