Promising Young Woman

Film bir çok açıdan ümit vadediyor. Ama hiç bir açıdan inanılmaz başarılı değil bence. Evet verdiği mesaj çok anlamlı tartışmaya kapalı bir konu orası. Ancak bu daha çarpıcı bir şekilde verilebilirdi bence. Yani böyle seri katil havası verip, deftere çentik atıp sonra da elemanları salması bana çok masumane geldi. Gerçek hayatta o elemanların en fazla 1-2 tanesi yaptığından pişman olur, diğerleri bildiklerini yapmaya devam ederler.

Konuya gelecek olursak. Bir konuda erkek ve kadın için farklı görüşlerin olmasına parmak basılıyor. Üniversite zamanı bir arkadaşının başından çok kötü bir olay geçiyor. Bu olay gün yüzüne çıktığında insanların büyük çoğunluğu “ama o da içkiliydi, sarhoştu” diyor. Yani erkeklerin o kıza yaptıklarında en ufak bir sorun yok, tek sorun o kızın içkili ve sarhoş olması.

Hal böyle olunca kızımızın en yakın arkadaşı intikamı kendi bildiği şekilde alıyor. Bir gece kulübüne gidip aşırı sarhoş numarası yapıyor. Ortamdaki erkeklerden bir tanesi de onu “kolay lokma” olarak görüyor ve geceyi farklı yerde bitirelim teklifini yapıyor. Tabi bizim kız çok sarhoşum bilemedim ama iyi tamam hadi gidelim diyor.

Tabi tam can alıcı yerde aslında sarhoş olmadığını anlıyor karşısındaki. Eyvah bu beni öldürecek, bi yerlerimi kesip elime verecek derken abla mesajını veriyor ve ortamı terkediyor.

İşte bu kısım bana yavan geldi. Tabi ki adamı öldürmesini beklemiyorum ama daha çarpıcı bir şeyler yapılabilirdi gibime geliyor.

Filmin sonunda da en yakın arkadaşı için toplu bir intikam planlıyor ve uyguluyor.

Genel anlamda filmi beğendim diyebilirim. Biraz tekrarlar söz konusu ama çok da gömmeyeceğim konunun hassasiyeti sebebiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir