Don’t Look Up

Evet, gelelim son zamanların en çok konuşulan filmine. Öncelikle film Netflix’te mevcut. Netflix yapımı olan en iyi filmlerden biri hatta. Zaten kadro da şampiyonlar ligi gibi; Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett ve 82 kere oskara aday olan Meryl Streep. Bu ekibi görüp filmi izlememek başlı başına büyük bir hata olurdu zaten. Hakkında çok fazla kötü yorum yok ama olur da yorumlardan etkilenip filmi izlememe kararı verirseniz kadroya tekrar bakın ve kararınızı gözden geçirin derim.

Peki film ne ile alakalı? Herkesin dediğini ilk başta yazalım, evet bir sistem eleştirisi filmi. Ancak bu sefer bunu anlamak için 3-5 atp yakmanıza bile gerek yok. Yani o kadar basit derecede anlatılmışki durum sadece ekrana bakmanız yeterli. Bir güzel tarafı da, gayet güncel bir eleştiri olması. Tam da 2021 de yaşanabilecek bir durum aslında film.

Biraz da konuya değinelim. İki bilim insanı çok önemli bir keşif yapıyorlar. Tam şampanyalar patlayıp kutlamalar başlayacakken bir durum fark ediyorlar ve hevesleri kursaklarında kalıyor. Keşfettikleri kuyruku yıldızın dünyaya çarpacağını ve dünyadaki hayatı sonlandıracağını anlıyorlar. Tabi bu durumda yapılması gerekeni yapıp USA başkanı dahil herkesi devreye sokuyorlar.

Film işte burada hareketlenmeye başlıyor. Çünkü kimse konuyu olması gerektiği kadar ciddiye almıyor. Herkes kendi çıkarının bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceğini düşünüyor. Hatta başkan bile, seçimler geçsin de sonra bakarız tepkisi veriyor. Ancak acı gerçek şu; o kadar vakitleri yok.

Biliminsanlarımızın yetkilileri ikna etmesi vakit alıyor ama sonunda bunu başarıyorlar. Ancak bu sefer de işin maddi bir boyutu ortaya çıkıyor. Bu yıldız dünyaya çarparsa evet yok olacağız, ama bunu bölüp dünyaya küçük parçalar halinde çarpmasını sağlarsak üzerindeki madenler bizi zengin eder kanısına varıyorlar. Tabi bunun olabileceğine de ikna oluyorlar.

Neyse efendim, işler planlandığı gibi gitmiyor ve çarpışma gerçekleşiyor. O esnada bile kendi çıkarını düşünenler yine farklı bir aksiyon alıyorlar. Durumu kabullenenler ise dünya üzerindeki son zamanlarını sevdikleri ile birlikte geçiriyorlar.

Gelmiş geçmiş en iyi sistem eleştirisi diyemem ancak istediğini bu kadar basit bir şekilde anlatan başka bir film izledim mi bilmiyorum. Oğlunu sağ kolu yapan bir başkan, seçimler geçsin de sonra bakarız diyen bir zihniyet, ya o yıldızda ne maden vardır haaa diyen bir zengin vs.vs

Gerçekten günümüze çok uygun bir film olmuş. Netflix sana da bir çift lafım var. 30 tane kötü film çekeceğine 1 tane şöyle güzel film çek be kardeşim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir