RRR

En sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim bu sefer, olmamış. Hatta büyük harflerle OLMAMIŞ. Uzun bir aradan sonra bir Bollywood filmi izledik. Puan, yorum, hikaye her şey ümit veriyordu aslında. Filmin süresi de kabul edilebilirdi 3 saat 7 dakika. Tabi çokça ara vermek gerekti ama bitmeyecek bir süre değil. Ha bu daha uzun olup ayıla bayıla izlediğimiz filmler de oldu ama bu maalesef onlardan biri değildi.

Tahmin edeceğiniz gibi bol müzikli, danslı, aksiyonlu bir film. Bunlar gayet beklendik şeylerdi. Genelde şikayet ederim zaten bunlardan ama film iyi olduğunda göz ardı edilebilecek konular. Malesef bu sefer eziyetimize eziyet kattı diyebilirim.

Filmin tek güzel şeyi konusu. Sömürge zamanlarını anlatan bir film. 1920 li yıllarda başlamak üzere olan özgürlük mücadelesi dönemlerini anlatıyor.

Filmin başında bir kız çocuğu şarkı söylüyor. Bu şarkıyı orda görev yapan komutanın eşine söylüyor. Eşi de diyor ki “bey, bey ben çok sevdim bunun sesini bunu alalım evde canım istediğinde bana şarkı söyler”. Eşi de tamam hanım deyip çocuğa el koyuyor. Aileye de kendince bir ödeme yapıyor ve orada uzaklaşıyor. Tabi aile bundan razı değil ama hiç bir şey yapamıyorlar.

Tabi zaman geçiyor ve aslında kızı kurtarmak için bir planın olduğunu görüyoruz. Baya ütopik bir plan olsa da adım adım işliyorlar bu planı. Derken, sömürge ordusunda görev yapan bir Hint asker çıkıyor ortaya. Evet evet ülkesini işgal etmeye gelenlere hizmet ediyor, hem de canla başla. O kadar başarılı oluyor ki üstün hizmet ödülü veriyorlar kendisine.

Gel zaman git zaman planlar ortaya çıkmaya başlıyor. Bakın plan demedim planlar dedim. Evet küçük sürprizler bekliyor sizi filmi izlerken. Vay be deyip ayakta alkışlatacak cinsten değil ama olsun ara ara iyi oluyor böyle ters köşeler.

Neyse efendim danstı şarkıydı kavgaydı derken film bitiyor. Edindiği konuya saygımız sonsuz, mücadelelerinden ötürü tebrik ediyoruz ancak film olmamış. En az 90 dakikası gereksiz, kaldı ki bu süre genelde 45 dakikadır bu tarz filmlerde.

Baya çok vaktiniz varsa, ne bileyim o kadar çok vaktim var ki ne yapsam da vaktimi öldürsem diye düşünürseniz izleyebilirsiniz. Aks taktir de 3 saatiniz çöp olacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir