Stand by Me

Uzun zaman olmuştu eski bir film izlemeyeli. Bu sefer 1986’ya gidiyoruz. Normalde eski filmleri izleme konusunda çok motive değilimdir ama eldeki imkanlar doğrultusunda bu film öne çıktı ve izledik. Hiç de pişman değilim açıkçası. Hatta daha önce nasıl oldu da karşıma çıkmadı şaşırıyorum. İzlememiş olsam bile adını duymam gerekirdi. Kaçmış bir şekilde radarımızdan. Bu arada film Stephen King’in The Body adlı kitabından uyarlanmış.

Filmin konusu oldukça enterasan. Aslında önce kadroyu vermek gerekir diye düşünüyorum. İki farklı arkadaş grubu var. bir grup 11-12 yaşlarında, diğer grup ise 16-18 yaşlarında. Evet, tahmin edeceğiniz gibi farklı seviyede ergenlikler söz konusu. Gariptir duygusal anlamda hiç birşey yok filmde. Ergenlik söz konusu olunca bir ilk aşk, bir aynı kıza aşık olma klişelerini görür müyüz acaba dedim ama söz konusu bile olmadı.

Konumuz ise bu iki grubun aynı şeyi istemesi ile alakalı. İstedikleri şey ise bir kaza sonucu hayatını kaybeden bir gencei yetkili kişilere bildirmek. Buradaki tek amaca olayı bildirmek ile gelecek olan ün.

-Duydun mu falanca yerde bir ceset bulunmuş.
–Hadi ya kim bulmuş?
-Chris ile Vern bulmuş.
–Vay be helal olsun çocuklara

Her iki grup da farklı yollardan hedefine ulaşmaya çalışıyor. Tabi yolculuk esnasında arkadaşlar arası şakalar, komiklikler, tartışmalar, anlaşmazlıklar ve küçük macerelar yaşanıyor.

Filmin süresi oldukça kısa, e çocuklar da fena oynamamış. Bir çırpıda bitiriyorsunuz filmi.

Film için ne çerezlik basit bir film diyebilirim ne de bir baş yapıt. Hangisine daha yakın derseniz yukarı taraf bence..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir